Două penaltiuri ratate în acelaşi joc i-au fost fatale lui Arthuro

Redactia -

Două penaltiuri ratate în acelaşi joc i-au fost fatale lui Arthuro

Dacă FC Astra Ploieşti s-a întors acasă de la Lara, pentru scurtă vreme, urmând a reveni duminică, 5 februarie 2012, tot în Antalya, în schimb, atacantul brazilian Arthuro Henrique Bernhardt (foto; www.time4you.ro) a fost lăsat, potrivit www.prosport.ro, în Turcia, pentru a-şi încerca norocul la o altă echipă aflată la faţa locului, în cantonament. Lui Arthuro i-au fost fatale, în primul rând, cele două lovituri de pedeapsă pe care le-a ratat în al doilea meci jucat de el în echipamentul „dracilor”, mai precis în partida câştigată în faţa ucrainienilor de la Metalurg Doneţk. Aflat ca şi brazilianul vreme de mai multe zile alături de Astra, şi celălalt vârf de atac aflat în probe, tunisianul Hamza Younes, nu l-a convins pe antrenorul portughez Toni Conceicao de oportunitatea unui transfer, urmând şi el să bată la alte uşi din Antalya.

Pentru a se încerca fortificarea compartimentului defensiv, după plecarea căpitanului Lucian Goian la formaţia chineză Tianjin Teda şi noua accidentare a lui Salif Nogo, Conceicao îl va testa în al doilea cantonament, scrie www.ziarulprahova.ro, pe un fundaş central brazilian, Ricardo do Santos Nascimento (25 de ani, 1,90 de metri). Acesta a jucat, însă, pe continent, numai în eşalonul secund din Portugalia. Interesant este că, iniţial, se auzise că va fi adus Ricardo Gomes, tot un brazilian, care a evoluat la Unirea Urizceni şi la Steaua, însă – de fapt – era vorba despre un alt Ricardo, cel care are nume cu rezonanţă mare în ţara lui: do Nascimento, cel al marelui Pele, şi Santos, echipa lui „El Rey”.

În noul stagiu, ploieştenii vor combate cu Spartak Hradek Kralove, din Cehia, Slavia Sofia (Bulgaria) şi Cernomorets Odesa (Ucraina), ultima fiind echipa lui Lucian Burdujan, fost la Ceahlăul, Rapid sau FC Vaslui. Va mai fi încă un meci-test, după cele cu trei prim-divizionare,  cel dintâi fiind programat marţi, 7 februarie 2012, la complexul hotelier şi sportiv Mardan, noul loc de cazare al „alb-negrilor”.