Două meciuri amicale, într-un interval de o săptămână, ale Petrolului ’52 împotriva a tot atâtea… contracandidate la promovare! Cel din urmă va fi unul de prezentare a lotului pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a de fotbal

Dragos Trestioreanu -

Două meciuri amicale, într-un interval de o săptămână, ale Petrolului ’52 împotriva a tot atâtea… contracandidate la promovare! Cel din urmă va fi unul de prezentare a lotului pentru ediția 2021-2022 a campionatului Ligii a II-a de fotbal

Spre bucuria sa, staff-ul tehnic al ACS Petrolul ’52 Ploiești, condus de Nicolae Constantin, a avut la dispoziție în această săptămână toți fotbaliștii din lot, revenind, deci, și cei accidentați. Astfel încât, sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 11.00, pe arena din Râmnicu Sărat, la meciul contra uneia dintre viitoarele contracandidate la promovare, FC Buzău – potrivit noii sale denumiri, primind prin cesiune locul în eșalonul secund al echipei SCM Gloria Buzău, cea fără drept de promovare -, Nae Constantin va avea de unde alege, sperând că se va menține invincibilitatea din inter-sezon. Va fi al șaselea joc-test al Petrolului ’52, primele cinci terminându-se cu patru victorii și o remiză albă, printre adversare numărându-se și două prim-divizionare. În această săptămână, urmează a doua echipă din L2, iar în ultima de dinainte de startul oficial din 31 iulie, va veni rândul celei de-a treia.

Cu portarul Alexandru Radu și jucătorii de câmp Viorel Ștefan Lică, Robert-Daniel Enache, Alexandru Saim Tudor, Armando Vajushi și Sory Ibrahim Diarra apți de a se antrena normal, Constantin poate alege la Râmnicu Sărat două formule de echipe distincte, unele absolut echilibrate. La FC Buzău, ploieștenii se vor reîntâlni cu fostul coechipier de până mai ieri Serge Yvann Ekollo Malolo, împrumutat pentru un campionat la formația din reședința județului vecin de la Est. Tot la noua grupare a lui Cristian Pustai mai evoluează încă un fost petrolist plecat de tot vara aceasta, columbianul cu pașaport spaniol Jhon Steven Mondragón Dosman, dar și fostul copil-minune al găzarilor Iulian Ilie, prezent la primele antrenamente de la Petrolul ’52. Mai sunt la Buzău și un fost al doilea căpitan în L2, bucureșteanul Sebastian Ghinga,  dar și un medieșean stabilit în Timișoara, Alexandru Munteanu, care a apărat culorile FC Petrolul și a ajuns recent la FC Buzău. Multe noutăți la trupa lui Cristi Pustai, însă și destule plecări, printre care un ex-junior al defunctei SC FC Petrolul, Constantin Stoica. Un test pe cinste, deci, și tot în deplasare! Poate la prezentarea lotului, de pe 24 iulie, să apuce și „galben-albaștrii” să joace pe „Ilie Oană”!

Cu o săptămână înaintea debutului în următorul sezon al ligii secunde, la Ploiești va veni o altă divizionară secundă, contracandidată și ea la accederea în Liga 2, Concordia Chiajna. Aceasta a făcut numeroase achiziții foarte bune, unor foști petroliști din perioada mai sus-amintitei SC FC Petrolul adăugându-li-se și de la noul FC Petrolul (ACS Petrolul ’52). Sunt la Chiajna și Younes Hamza, și Florin Borța, și Gabriel Deac, și Cezar Lungu (aduși din campionatul trecut), dar și de-acum și Nini Popescu, Valentin Balint și Valentin Lazăr. De la Concordia au plecat, vara aceasta, doi ex-petroliști, mai precis atacanții Sergiu Arnăutu, la FC Hunedoara (L3), și Eugen Nica. De subliniat că echipa din județul Ilfov este într-un cantonament la Săcele, la „Hanul Mureșenilor”, același în care a fost cazată Petrolul în pauza de iarnă. În două zile, lotul de 25 de jucători aflat acolo și antrenat de Claudiu Niculescu va termina stagiul de pregătire și mkeciuri-test și va reveni acasă. Rămâne de văzut care va fi locul și ora ultimului meci amical al celor două combatante, înaintea debutului viitorului sezon oficial.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.buzaulsportiv.ro