Miercuri după-amiază, FC Petrolul va disputa meciul amical reprogramat cu Al-Markhiya SC Doha, echipa actuală a unei foste vedete de la Oțelul și Steaua

Dragos Trestioreanu -

Miercuri după-amiază, FC Petrolul va disputa meciul amical reprogramat cu Al-Markhiya SC Doha, echipa actuală a unei foste vedete de la Oțelul și Steaua

Luni, 27 iunie 2022, FC Petrolul Ploiești trebuia să bifeze al treilea meci-test din cantonamentul de la Kartepe, din Turcia, cu echipa qatareză Al-Markhiya SC Doha. Însă, acesta a fost decalat, programul de jocuri amicale suferind modificări. Astfel, testul cu echipa unei foste vedete de la Oțelul Galați și Steaua București (actuala FCSB), mijlocașul stânga algeriano-francez Jugurtha Hamorun (foto mijloc), acum în vârstă de 33 de ani, a fost reprogramat pentru miercuri, 29 iunie, ora locală 18.00 (aceeași în România). Mai mult ca sigur, va fi transmis live pe FCP TV. Cel prevăzut, inițial, a se desfășura a doua zi, joi, 30 iunie, în ultima zi întreagă de cantonament, cu Al-Shamal, tot din Qatar, a fost anulat. Dar și înlocuit cu unul contra altei echipe din Liga Regională de Amatori a Turciei, Darıca Gençlerbirliği.

Adversara de astăzi a lui Gabriel Tamaș (foto sus, în stânga) și a noilor coechipieri ai săi are în efectiv, potrivit www.transfermark.de, 39 de fotbaliști, dintre care 10 sunt străini, iar media de vârstă – destul de ridicată, 31,2 ani. Al-Markhiya SC Doha, promovată în primul eșalon al Qatarului, țara gazdă a viitoarei Cupe Mondiale din acest an, beneficiază de o arenă cu nu mai puțin de 40.000 de locuri. Echipa domiciliază într-un cartier din vecinătatea centrului capitalei țării sale. În lot sunt 29 de jucători de origine qatareză, străinii având următoarele naționalități: un algerian, un yemenit, un nigerian, un omanez, plus șase cu dublă cetățenie, trei egipteano-qatarezi, un qatarezo-guinean, un algeriano-francez și un franco-senegalez. Rămâne de văzut însă dacă și la Al-Markhiya SC Doha nu s-or fi produs mondificări multe în privința echipierilor, ca și la Dinamo-Auto Tiraspol și Beykoz S.K.D. Istanbul, precedentele adversare ale Petrolului, în Turcia.

În ceea ce-o privește pe echipa antrenată de Nicolae Constantin și staff-ul lui nu sunt probleme de efectiv, nici alte noutăți după plecarea portarului Andrei Jercălău, accidentat la un genunchi, și sosirea goal-keeper-ului Alex Radu și a jucătorilor de câmp Gheorghe Grozav și Cătălin Tolea. Astfel încât, tehnicianul „lupilor” va avea la dispoziție orice formulă de echipă și-o va dori. Oricum, mai mult ca sigur că lotul va fi împărțit în două, câte un prim „11” diferit pentru ultimele meciuri amicale. Cea mai aproape de cum va arăta în prima etapă, de pe 16 iulie, va fi, aproape sigur, cea din amicalul cu FCV Farul Constanța, de pe 6 iulie. Ultimul test, cel din 9 iulie, depinde în mare măsură de tragerea la sorți a țintarului sezonului regular al campionatului Ligii 1.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.digisport.ro