Două noi centre de vaccinare în județul Prahova

Daniel Dimache -

Două noi centre de vaccinare în județul Prahova

Începând cu data de 08.02.2021, în Prahova vor fi deschise cinci noi fluxuri de vaccinare, destinate imunizării împotriva COVID-19 a cadrelor didactice și beneficiarilor care se încadrează în etapa a II-a.

Aceste noi fluxuri vor fi amenajate în două centre din Ploiești și Sinaia, pentru care membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au aprobat deja schimbarea temporară a destinației în Centre de vaccinare împotriva COVID-19.

În Ploiești vor funcționa patru fluxuri la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ (în sala de sport), str. Aleea Școlii, nr.2. Dintre acestea, două vor fi destinate imunizării cadrelor didactice din Prahova, iar două vor fi disponibile pentru populație.

În Sinaia va fi operaționalizat fluxul de la Școala Gimnazială „George Enescu“, B-dul Carol I, nr.36 și va fi destinat vaccinării populației.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, imunizarea în aceste centre se va face cu vaccin produs de compania Moderna, iar în fiecare flux vor putea fi administrate maximum 60 de doze/zilnic.

 

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

 

Precizăm faptul că vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită!

 

Toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 și modurile de programare, în funcție de etapele propuse de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

27 ianuarie 2021