Doua şcoli prahovene au primit titlul de „Şcoală Europeană”

Redactia -

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a organizat vineri, 17 iunie 2016, ora 13:00, la Palatul Parlamentului (Sala „Spiru Haret”), festivitatea de premiere a celor 60 de unitati de învatamânt preuniversitar câstigatoare în cea de-a XIII-a editie a Competitiei Nationale „Scoala Europeana”. Premiile au fost înmânate de catre Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, domnul Adrian Curaj, impreuna cu Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar, doamna Monica Cristina Anisie, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
economicDin judetul Prahova s-au remarcat Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, din Ploiesti, care a obtinut pentru a treia oara consecutiv titlul, o premiera pentru judetul Prahova, si Scoala Gimnaziala “Sfanta Vineri”, din Ploiesti, care a obtinut titlul pentru a doua oara consecutiv. Cele doua scoli au fost reprezentate la festivitate de catre Dragomir Petrica, director al CEVM, Moise Alina, consilier pe probleme educative al CEVM, Dragomir Iulia, responsabil proiecte educationale al CEVM, Matei Cristina Alexandra, eleva a CEVM, si de Lupea Ion Petre, director al SGSV, Apetrei Ana Maria, director adjunct al SGSV, Cozosche Olga –Teodora, eleva a SGSV.
De asemenea, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova a fost reprezentat de catre domnul Nicolae Angelescu, inspector scolar general si de Aurel Graur, inspector pentru programe educative europene.
Fiecare unitate de învatamânt va primi certificatul „Scoala Europeana – 2016” si un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotari. Decizia privind bunurile care vor fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati scolare, se mai arată în comunicatul de presă. 
La editia din acest an s-au înscris 117 unitati de învatamânt preuniversitar din 34 de judete si din Capitala.