Dovada că penaltiul Petrolului, din meciul cu CS Tunari, a fost acordat corect. Aviz celor care au văzut altceva și își mai susțin încă ideea!

Dragos Trestioreanu -

Dovada că penaltiul Petrolului, din meciul cu CS Tunari, a fost acordat corect. Aviz celor care au văzut altceva și își mai susțin încă ideea!

Acordarea unei lovituri de la „11 metri” pentru FC Petrolul Ploiești, în minutul 65 al meciului cu CS Tunari, de marți, 3 aprilie 2018, de pe arena Ilie Oană, a adus după sine controverse chiar și între suporterii „lupilor”! Astfel, unii dintre fani susțin, chiar și după meci, că arbitrul gălățean Dorin Burloiu ar fi greșit că ar fi pus atunci mingea pe var. Iar asta deoarece Radu Stoica l-ar fi faultat pe Nini Popescu în afara suprafeței de pedeapsă, ci nu în careul mare. Pe stadion, a fost destul de greu de a distinge foarte exact ce s-a întâmplat acolo, poate doar cei mai apropiați de locul duelului să fi observat mai bine. Alții au fost derutați de reluările oferite de postul TV Digisport, știut fiind însă faptul că la televiziune nu doar o dată unghiurile de filmare mai împiedică acuratețea evaluării unei faze. Cazul de față, după cum veți putea vedea!

Prezent ca de fiecare dată la meciurile Petrolului, cu treabă, fotoreporterul de sport bucureștean Răzvan Păsărică – unul dintre cei mai buni din România – a prins două instantanee formidabile, mai precis cele cu contactul dintre Stoica și Popescu în afara lui „16 metri”, dar și în interiorul acestuia! Astfel, dilema a fost spulberată, chiar și cei mai vehemenți susținători ai ideii că s-a dat aiurea penalti putând să-și pună cenușă în cap, acum!

În foto din text se vede clar că, la primul fault, cei doi jucători sunt afară din careul mare. Apoi, cei prezenți la fața locului, dar și în fața micilor ecrane, ar fi trebuit să recunoscă, volens-nolens, că Nini nu cade de la primul atac asupra lui, ci doar din al doilea (vezi foto de la titlu!). După cel dintâi a încercat – și reușit – să se reechilibreze, dar avea să fie trântit, ulterior, în suprafața de pedeapsă. Cred că nu mai sunt dubii acum în privința justeței acordării penaltiului. Este adevărat însă, că filmarea fiind făcută de sus, atât de Digisport, cât și de FCP TV, impresia – falsă! – este că tacklingul lui Stoica e corect, mingea schimbându-și direcția. Numai că, un tackling ca să fie ca la carte trebuie ca jucătorul care apelează la acest procedeu de sorginte birtanică să nu-l atingă pe cel care se află în posesia balonului. Nici măcar după ce a lovit el înainte balonul! Q.E.D!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)