Dr. Claudiu Stamatescu, un… specialist al Cupei României. A câștigat trofeul în 2013 cu Petrolul și în 2018 cu CSU Craiova!

Dragos Trestioreanu -

Dr. Claudiu Stamatescu, un… specialist al Cupei României. A câștigat trofeul în 2013 cu Petrolul și în 2018 cu CSU Craiova!

În vara anului 2012, odată cu salvarea la retrogradare a echipei SC FC Petrolul, la capătul unui retur bun, Florian Walter a venit la Ploiești și s-a instalat ca președinte al consiliului de administrație, aducând cu el nu numai un contingent masiv de jucători de la Universitatea Cluj, lăsată „în cârje”, ci și un staff tehnic și altul medical nou.

Pe bancă a luat loc atunci Mircea Rednic, iar de starea de sănătate a noului lot a început să se ocupe medicul craiovean Claudiu Stamatescu, adus sa-l înlocuiască pe cel prahovean, Mircea Miu, trecut în cartierul opus, cel de Vest, la Astra. Ei bine, printre puținii medici cu studii de specialitate în medicina sportivă, Stamatescu – domiciliat în Cetatea Băniei – a rămas la Ploiești nu mai puțin de trei ani, părăsind clubul – a avut… nas bun! – cu 12 luni înainte de falimentul SC FC Petrolul, mai exact în vara lui 2015. Asta după ce rezistase la destule schimbări de staff-uri tehnice. În cele trei sezoane petrecute la clubul găzarilor, discretul medic oltean și-a făcut bine treaba, neexistând probleme deosebite în activitatea lui. Mai mult, în mandatul (și al) său, Petrolul a câștigat Cupa României, în 2013, a jucat apoi în semifinale, fiind eliminată dramatic, la Giurgiu, a ocupat două locuri 3, în ediții consecutive ale Ligii 1, a bifat două calificări în play-off-ul Europa League, a scos din această competiție nume mai mari, precum Vitesse Arnhem sau Viktoria Plzen, ultima fiind prezentă și în grupele Ligii Campionilor!

Deoarece, la Ploiești, era clar că situația devenise tot mai dramatică, dr. Claudiu Stamatescu s-a întors acasă, transferându-se în staff-ul medical al CSU Craiova, alături de care a mai ajuns pe „Ilie Oană”, arenă pe care cunoscuse destule satisfacții de ordin sportiv. La cinci ani după succesul de pe „Arena Națională”, cu SC FC Petrolul, Stamatescu a bifat al doilea succes de același gen, echipa din orașul natal câștigând, duminică, finala ediției 2017-2018, tot pe cel mai mare stadion din România, acolo unde a trecut cu scorul de 2-0 de merituoasa de până în ultimul act al competiției KO, Hermannstadt Sibiu. Astfel încât, Claudiu Stamatescu a devenit cel mai aureolat medic de echipă de fotbal din Cupa României! Urmează și un titlu național? Până atunci, după ce la echipa națională a României fusese chemat din Anglia – să-l schimbe pe dr. Pompiliu Popescu – dr. Laurențiu Oproiu, în urmă cu două săptămâni acesta din urmă a fost înlocuit de… dr. Claudiu Stamatescu, având un cuvânt de spus în acest sens, fără dubii, și selecționerul Cosmin Contra, cel care a colaborat cu olteanul la SC FC Petrolul! De altfel, cei doi foști petroliști vor reveni, împreună, pe stadionul ploieștean, la meciul amical dintre România și Finlanda, de marți, 5 iunie, ora 21.45. În paralel însă, dr. Stamatescu va activa și la CSU  Craiova, primind acordul FRF.

Foto: www.fcv1948.ro, www.digisport.ro și Inquam Photos – George Călin