Drapelul Naţional, sărutat şi înălţat pe catarg la Ploieşti!

Daniel Dimache -

Drapelul Naţional, sărutat şi înălţat pe catarg la Ploieşti!

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Astăzi, autorităţile judeţene, prefectul Mădălina Lupea şi preşedintele Consilului Judeţean Prahova, Bogdan Toader au participat la o ceremonie de omagiere a drapelului naţional, la care au fost invitaţi în faţa Palatului Administrativ, locul de desfăşurare, toţi cetăţenii doritori să marcheze acest moment.

 

„Drapelul național este simbolul pe care fiecare român îl poartă în suflet, oriunde s-ar afla! Ne înclinăm în fața tricolorului cu respect pentru înaintașii noștri, dar și cu încredere că România va fi din nou ce-a fost și mai mult decât atât!” – a transmis Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, după desfăşurarea ceremoniei.