„Draw” cu goluri multe pentru Petrolul ’52, pe sinteticul de la Vest. Peripeții destule, înainte de primul fluier

Dragos Trestioreanu -

„Draw” cu goluri multe pentru Petrolul ’52, pe sinteticul de la Vest. Peripeții destule, înainte de primul fluier

Deși se speculase că gospodarii municipalității, care au în administrare și terenul cu iarbă sintetică din Parcul Municipal „Ploiești Vest”, ar fi găsit un utilaj special pentru a-i ajuta să îndepărteze cât mai repede stratul de zăpadă depus pe suprafața de joc, de definitivarea operațiunii, vineri, 10 februarie 2017, s-au ocupat… jucătorii Petrolului ’52, antrenorii, președintele executiv și suporterii acesteia! Cei care au pus mâna iar, cu toții, pe lopeți! Ba mai mult, și jurnaliștii – printre care Ionuț Pană, Cristian Chircă, Ionel Luțan sau Marcel Marin – au dat, și ei, o mână de ajutor, pentru a nu se mai întâmpla ca miercuri, atunci când nu s-a mai putut disputa amicalul cu Petrolistul Boldești al trupei găzarilor!

Pana 1Totuși, a fost cât pe-aici ca și jocul cu Unirea Slobozia, de vineri, să nu mai aibă loc, iar asta din cauza blocării circulației pe Centura de Vest, din cauza unui foarte grav accident rutier, poliția închizând toate drumurile care duceau spre parcul de la Vest! Motiv pentru care, lăsați la arena Ilie Oană, acolo unde s-au echipat pentru meci, fotbaliștii ialomițeni au rămas, apoi, blocați în trafic 40 de minute, ajungând doar până la Gara de Vest, acolo de unde au luat-o pe jos, peste linii, ca să ajungă la teren, prin zăpadă!

Marcel 2Însă, tot acest timp le-a fost suficient celor aflați la fața locului să degajeze suprafața de joc. Astfel încât, primul fluier al centralului ploieștean Robert Nuțu, care a fost asistat de doi tineri colegi concitadini, Mihai Pandelea și Alex Zafiriadis, s-a auzit aproape la un ceas după ora inițială stabilită de comun acord de către combatanți. Plecat din cantonamentul de la Tărlungeni cu un autoturism, antrenorul principal al Unirii, Ion Ionescu, a ajuns la meci la scorul de 2-1 pentru gazde, fiind substituit în spațiul tehnic de secundul său, Costea Enache. Motivul întârzierii a fost tot blocarea accesului spre parc. Deci, destule peripeții, înainte de al doilea meci amical al liderului ierarhiei turului Ligii A Prahova.

Pana 3Odată consemnat debutul testului, echipați de data aceasta în tricourile bleu, cei din Slobozia afișându-se ei în galben, petroliștii au pornit repede spre buturile Unirii Sloboziei, Popescu ratând două ocazii în minutele 10 și 18, ultima oară, voleul lui de la 14 metri fiind reținut cu dificultate de portarul advers. Apoi, au avut și oaspeții o oportunitate de amarca, Soare având o lovitură liberă de la 20 metri, deviată puțin pe lângă stâlpăul stâng. După doar șapte minute, echipă de eșalon inferior, Petrolul ’52 a deschis scorul, la capătul unei faze în care au conlucrat de minune cei doi fundași laterali juniori: angajat în banda dreaptă, Olaru a centrat pe partea opusă, Vintilă a lăsat inspirat ca mingea să treacă, iar Velisar – venit în viteză – a înscris sec, din colțul careului mic. Ploieștenii au avut apoi șansa de a se desprinde, dar Gheorghe (35) a fost blocat în momentul șutului, după ce fusese deschis perfect de Păun. Scăpați cu bine, băieții lui Ionescu și Enache au profitat de o eroare a oponenților și au fixat scorul de dinainte de pauză, 1-1, după un contraatac finalizat de Adăscăliței, cel care a înscris pe lângă portarul Chiș, ulterior unei diagonale de pe stânga a lui Gherasim.

Marcel 4La trei minute de la reluare, Gheorghe s-a răzbunat pentru ocazia avută în prima jumătate a meciului amical, iar asta într-o fază în care Olaru a bifat al doilea assist al său, centrarea-i foarte bună fiind finalizată de cel poreclit Lapte, printr-o elegantă lovitură de cap. Doar 12 minute petroliștii au fost la conducere, Răduca egalând în urma unui carambol, el fiind însă beneficiar al unei poziționări greșite a unui adversar, care l-a scos din ofsaid. Mai mult, Unirea a reușit să să întoaracă scorul în minutul 71, dar numai după ce o lovitură liberă a căpitanului ploieștenilor, Chiriță (63), de la 25 de metri, fusese reținută de portarul oaspeților. Autorul golului al treilea al Unirii Slobozia, care avea să fie ultimul din meci al acestei formații, a fost tânărul golgheter Khalil, fiul unui libanez și al unei românce. Băieții lui Tavi Grigore și Gică Liliac nu s-au dat totuși bătuți și au avut parte, ca și la amicalul cu Dacia Unirea Brăila, de o lovitură de pedeapsă acordată în prelungiri (90+2). Acum, ca urmare a unui henț clar, recunoscut de altfel de către fundașul central Lazăr, henț făcut ulterior unei centrări a fundașului stânga Radu. A transformat precis Iancu și a stabilit scorul final: 3-3! Un penalti pentru o remiză, una cu multe goluri, care i-a mulțumit pe cei 200 de petroliști aflați la fața locului, destui nemaiputând ajunge la teren, din  motivele mai sus-menționate.

PETROLUL ’52: Niţache (30 – Chiş; 60 – Marinică) – Olaru, R. Alecsandru, D. Chiriţă, Velisar – Vl. Butufei, R. Catană – N. Popescu, G. Păun, Dr. Gheorghe – Vintilă. Au mai jucat: Niţescu, Al. Oae, Al. Crăciun, Al. Radu, M. Jipa, Ursu, D. Iancu. Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

UNIREA: Cristică – Drăguţ, Topor, Lazăr, Bucurică – Adăscăliţei, Soare, Năstase, Gherasim – Răduca, Khalil. Au mai evoluat: Călin, Lemnaru, Anton, Ene, Săvescu, Marin, Ştefănică. Antrenori: Ion Ionescu (principal), Costea Enache (secund).

Gabi 5Următorul meci amical al liderului eșalonului de elită al fotbalului prahovean, ultimul test de dinaintea debutului în sezonul oficial, se va desfășura miercuri, 15 februarie, tot pe terenul din Parcul Municipal „Ploiești Vest” și tot în compania unei echipe din Seria a III-a a Ligii a III-a, Flacăra Moreni, antrenată de un fost petrolist – ex-internaționalul Gabriel Paraschiv. Ora de începere a jocului va fi comunicată în timp util.

Foto: www.sportonlineph.ro, Marcel G. MARIN și Gabriel DIMA