Drumul Petrolului spre Liga a II-a a coborât la vale în Moreni. „Lupii” au luat viteză și au stins repede Flacăra!

Dragos Trestioreanu -

Drumul Petrolului spre Liga a II-a a coborât la vale în Moreni. „Lupii” au luat viteză și au stins repede Flacăra!

Romulus Ciobanu a început meciul important de la Moreni, cu Flacăra, cu un prim „11” în care a făcut trei schimbări: Antoche în locul lui Prunescu, cel care nu a mai prins nici măcar lotul de 18 (?!?), Claudiu Tudor și Lambru, în cele ale lui Andor, lăsat pe bancă, și – respectiv – Saim Tudor, juniorul fiind accidentat. Evident, modulul tactic a rămas același, 1-3-4-3, ca și jocul de altfel, valoarea ieșind la suprafață, ca uleiul, în doar două minute, atunci când fantezistul Păun a „scos din joben” două centrări de manual, pe care Arnăutu (18) și Ciocâlteu (20) le-au fructificat, simplu, prin același procedeu – lovituri de cap expediate din „6 metri”, fără marcaj. De la 2-0 pentru Petrolul, a fost aproape floare la ureche, iar dacă Lambru nu a reușit să facă de 3-0 în finalul primei reprize, ultimele ocazii de gol ale oaspeților au fost cele trei mai dinspre finalul meciului, cu același Lambru, Catană și Ciocâlteu gata să mărească ecartul, dar nu a mai fost să fie! Și-a rămas astfel 2-0, până ce Dragoș Istrate a fluierat pentru ultima oară în acest meci.

Petrolul a jucat bine atât cât i-a trebuit să se desprindă, iar apoi, a ținut meciul sub control, fără să strălucească însă. Semn că nici actuala așezare de pe teren nu aduce cu sine și spectacolul, ci doar pragmatismul. Desigur, niciunul dintre suporterii prezenți la Moreni, și-au fost destui la fața locului, nu a avut pretenția reeditării scorului-fluviu reușit în același județ, 7-1 la Aninoasa, Flacăra nefiind nici pe departe la fel de modestă ca și echipa de acolo. Dar mai multe oportunități de a marca ale favoriților și-au putut dori iubitorii culorilor galben-albastre. Până la urmă, au trebuit să se mulțumească doar cu un sec 2-0, aducător și el, e drept, de 3 puncte. De fapt, până la derbiul de la Alexandria, dar și ulterior, în cazul nefericit în care Petrolul nu se va desprinde atunci în clasament, acumularea de puncte estea cea care contează, ci nu show-ul. Apoi, dacă „lupii” își vor lăsa mai mult în urmă contracandidata la promovare, va fi loc și de spectacol. Firește, dacă poate fi și făcut!

La finalul meciului de vineri, de pe un stadion care mai păstrează urme ale modernității de altădată și în care am descoperit o galerie a gazdelor vivace și sportivă, dar numai până când s-a terminat meciul și a avut ceva de împărțit atunci cu arbitrul (!?), am rămas cu trei… semne de întrebare-mirare. Primul – de ce Prunescu, apt de joc, nu și-a mai putut face loc nici măcar pe banca de rezerve?! A doua – de ce a mai fost transferat un tânăr înzestrat, precum Cîrjan, dacă s-a început, total nemeritat și inexplicabil, totodată, a nu i se mai da deloc minute?! A treia – de ce mai există simpatizanți care îl acuză pe Păun că-i supraponderal, când e… tras ca prin inel, de ce îl mai acuză unii că e individualist, câtă vreme numai la Moreni a avut două assist-uri, plus alte pase care puteau fi transformate în unele tot de gol, și de ce se spune că pentru el o fază se oprește dacă nu dă „urechi” primului adversar care îi iese în cale, când nu se întâmplă deloc așa?! Bref, lui Prunescu și Cîrjan trebuie să li se acorde mai multă atenție țși respect. Iar în cazul lui Păun, detractrorii lui ar trebui să-și pună deja cenușă în cap. În ritmul de-acum, Georgian va deveni – dacă nu a și făcut-o, deja – numărul 1 din echipa Petrolului! Iar pentru așa ceva ar trebuie să se bucure toți petroliștii! Pentru actualul Păun adevăratul artizan a fost, fără doar și poate, Romică Ciobanu. Cum tot el este responsabil pentru… ignorarea lui Cîrjan și Prunescu! Aș vrea să cred că acel „caz Roland Stănescu” nu va mai fi reeditat, la Petrolul, cu alte nume!

FLACĂRA: Curchi – Parghel, A. Costache, E. Matei, D. Cernea (70 – Al. Roman) – M. Plăcintă (cpt) – Neacşu (79 – Rosciugă), Tocan, Al. Negrea – I. Drăgan, Neguţ. Antrenor: Gabriel Ioan Paraschiv.

FC PETROLUL: Bolboaşă – Antochi, Ichim, Olaru – Lambru (70 – Ţicu), Chindriş, Cl. Tudor (cpt; 15 – Andor), Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu (63 – N. Popescu), G. Păun (70 – R. Catană). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Marius Badea şi Alexandru Mihăilă (ambii din Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Andrei Simion (Bucureşti), pentru joc, și Ioan Filip (Slatina), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: E. Matei (45+2), Parghel (55), Antoche (56), M. Plăcintă (82 și 88).

Cartonaşe roşii: M. Plăcintă (88), I. Drăgan (88).

Peste patru zile, marți, 3 aprilie 2018, de la ora 19.00, în prima nocturnă din acest an, Petrolul revine pe „Ilie Oană”, după nu mai puțin de 23 de zile, pentru a bifa restanța cu CS Tunari. Aceeași CS Tunari care se visa că îi va pune piedică în etapa cu numărul 18 secondantei „lupilor” în ierarhia la zi, AFCM Alexandria După alte trei zile, pe 6 aprilie, tot în același loc, va sosi și Concordia Chiajna 2, programată în Vinerea Mare să joace la Ploiești, de la ora 16.00. Evident, ambele jocuri sunt foarte importante, așa cum vor fi toate din acest retur și, mai ales, cum va fi derbiul de la Alexandria, de după disputa cu „satelitul” Concordiei. Cred că meciul din reședința județului Teleorman va oferi reăspunsul numelui… viitoarei divizionare secunde. Asta dacă nu cumva anticipează acest răspuns… CS Tunari!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu; Răzvan PĂSĂRICĂ)