Drumul spre Piatra Neamț a pornit de la Strejnic. Locul amintirilor frumoase ale Petrolului

Dragos Trestioreanu -

Drumul spre Piatra Neamț a pornit de la Strejnic. Locul amintirilor frumoase ale Petrolului

Programată a combate în ultimul meci al etapei cu numărul 28 a campionatului Ligii I, Petrolul Ploiești va juca luni, 27 aprilie 2014, la Piatra Neamț, în compania Ceahlăului, de la ora 21.00, în direct la „Look TV” și „DigiSport 1”. Din nou fără doi componenți ai lotului, rămași pe tușă din cauza cartonașelor, Peterson dos Santos Pecanha primind la Mediaș cel de-al patrulea „galben”, încasat în ultimul minut de prelungiri al partidei cu Gaz Metan la solicitarea staff-ului tehnic, iar Rok Kronaveter văzându-l pe cel roșu, la un minut după ce intrase pe teren în același meci. Revin însă Laurențiu Marinescu și Toto Tamuz, absenți la jocul din Ardeal tot din cauza cumulului de cartonașe, ca și titularul buturilor echipei lor. Cât îl privește pe mijlocașul sloven, acesta va sta pe tușă și la fostul derbi local, cu Astra, de joi, 30 aprilie, ce va debuta la 21.30, pe arena Ilie Oană, în runda intermediară. Kronaveter a fost suspendat pentru două etape și penalizat cu suma de 3.000 de lei.

Mircea Rednic, antrenorul principal al Petrolului, a deplasat, sâmbătă, în Moldova 18 fotbaliști, ultimul antrenament de acasă desfășurându-se, vineri, la baza sportivă a Conpetului, de la Strejnic (foto; www.fcpetrolul.ro), acolo unde s-au disputat ultimele meciuri din Liga a II-a, în sezonul 2010-2011, cel la finele căruia s-a consemnat revenirea în primul eșalon. Nu a fost și ultimul de dinainte de duelul cu formația insolventă a finanțatorului italian Angelo Massone, aflat în stare de suspendare după ieșirile de la confruntarea de pe teren propriu cu Viitorul Voluntari, Rednic mai conducând o ședință de pregătire și la Piatra Neamț, potrivit siteului oficial al clubului găzarilor. Site care mai notează și că întoarcerea la Ploiești nu se va face imediat după meci, ci a doua zi, marți, 28 aprilie. Tehnicianul ploieștenilor a optat, în lipsa lui Pecanha, pentru portarii Alberto Cobrea și Mirel Bolboașă, ca și pentru jucătorii de câmp Jean Sony Alcenat, Ioan Filip, Kristian Ipșa, Marian Marin, Andrei Peteleu, Jean-Alain Andre Fanchone (fundași), Laurențiu Marinescu, Mourad Satli, Pablo de Lucas Torres (mijlocași centrali), Victor Astafei, Gevaro Nepomuceno, Rodrigo Pastorini, Sebastian Gallegos (mijlocași ofensivi), Toto Tamuz, Mohamed Tchite și Patrick N’Koyi (atacanți). Au mai rămas acasă, dar conform unei decizii tehnice, Alexandru Chiriță, Alexandru Coman, George Mareș și Roberto Alecsandru. Tot la Ploiești se pregătesc, în afara lotului, Geraldo Alveș, Filipe Teixeira și, după partida de la Mediaș, Ciprian Vasilache, cel care a ratat un penalti și o ocazie uriașă în repriza secundă a disputei cu Gaz Metan. Totodată, și situația lui Marian Dean Beța este în coadă de pește, auzindu-se însă că fundașului de bandă i s-ar fi reziliat contractul cu SC FC Petrolul. De subliniat că alți doi echipieri ai găzarilor despre care s-a vorbit că ar împărtăși soarta lui… Geraldo și Teixeira, este vorba despre N’Koyi și Fanchone, fac parte din lotul deplasat la Piatra Neamț, congolezul fiind inclus – și jucând 10 minute – în lotul pentru partida contra Gazului.

Înaintea plecării spre Moldova, Mircea Rednic a declarat pentru www.fcpetrolul.ro„scopul nostru, evident, este să câştigăm meciul de la Piatra Neamţ, să ne păstrăm invincibilitatea în deplasare şi, în acelaşi timp, să ne consolidăm locul de pe podiumul clasamentului. Întâlnim, din nou, o echipă care a schimbat antrenorul înaintea meciului direct (n.r. – brazilianul Ze Maria a fost înlocuit cu sârbul Vanja Radinovic), o formaţie ce luptă pentru supravieţuire, dar important va fi să nu mai repetăm greşelile pe care le-am făcut la Mediaş”. Dacă nu va pierde meciul cu Ceahlăul și, apoi, și pe cel de la Galați, împotriva fostei „lanterne roșii”, Oțelul, atunci Petrolul va bifa, pe 11 mai 2015, un an calendaristic fără înfrângere în deplasare, în primul eșalon, o performanță rară în fotbalul autohton de Liga 1. Ultimul eșec s-a consemnat la aceeași dată, în 2014, la Chiajna, scor: 0-2, în partida cu Viitorul. Dar, în afară de menținerea invincibilității după duelul de la poalele Pietricică, mult mai important ar fi – așa cum a subliniat și Rednic – un succes, ce ar coincide cu distanțarea la trei lungimi față de formația de pe locul 4, CS Universitatea Craiova, egala Concordiei, la Chiajna, în etapa XXVII-a, scor: 2-2. Petrolul și CS Universitatea Craiova sunt, înaintea jocului de la Piatra Neamț, la egalitate, câte 47 de puncte, ploieștenii având un golaveraj mai bun. Se anticipează, contra Ceahlăului, un prim „11”format din următorii jucători: Bolboașă – Alcenat, I. Filip, Ipșa, Peteleu – L. Marinescu, Pablo de Lucas – Astafei, Tchite, Pastorini – Tamuz, antrenorul principal al „lupilor” trebuind să țină cont însă că, după numai trei zile, urmează partida cu Astra Giurgiu, trupă ce beneficiază de 24 de ore în plus de odihnă, după ce a pierdut duminică seară cu 2-1 disputa de acasă cu Gaz Metan! Deci, dat fiind timpul foarte scurt între meciuri, este obligat să folosească, în mare, formule diferite de echipă.