Dublă lansare la Muzeul de Istorie

Redactia -

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul Național de Istorie a României vă invită vineri, 25 ianuarie 2013, ora 11.00, la sediul muzeului din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, la lansarea albumelor STAŢIUNILE BALNEOCLIMATERICE ROMÂNEŞTI. Sfârşitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea și CAPODOPERE din patrimoniul MUZEULUI NAȚIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI.
Moderatorul activității va fi directorul Muzeului Național de Istorie a României, dr. Ernest Oberlander Târnoveanu.
În anul 2011 Muzeul Național de Istorie a României a inițiat proiectele: IMAGO ROMANIAE și CAPODOPERE 2019, în scopul valorificării patrimoniului cultural românesc, înțeles în integralitatea sa – de la cel arheologic, istoric, artistic, etnografic, până la cel legat de istoria naturală.
Proiectul IMAGO ROMANIAE şi-a propus să împărtăşească privirii şi gândirii străinilor, şi mai apoi românilor, imagini reale sau virtuale ale teritoriilor care fac sau au făcut parte din România, dar şi a oamenilor din acele locuri.
Colecţiile de cărţi poştale ilustrate, fotografie istorică şi hărţi, gravuri, litografii, desene şi picturi sunt în principal, mijloacele prin care putem urmări, de-a lungul secolelor dezvoltarea umană şi progresul industrial.
Proiectul CAPODOPERE 2019 dorește ca în anul 2019, muzeele și colecțiile din Râmânia să realizeze un site, un CD și o suită de volume, care să prezinte cele 2019 capodopere alese din patrimoniul cultural românesc.
Proiectele sunt deschise tuturor instituţiilor care deţin patrimoniu cultural imagistic, cât şi colecţionarilor particulari.