„Dubla” lui Zoubir din victoria cu FK Cajetina – un argument în plus pentru achiziționare

Dragos Trestioreanu -

„Dubla” lui Zoubir din victoria cu FK Cajetina – un argument în plus pentru achiziționare

Așa cum era de așteptat, în al doilea meci amical din perioada precompetițională de vară, disputat tot în compania unei echipe de eșalon inferior, de data aceasta din Serbia, FK Cajetina, noua formație a Petrolului a dat drumul și la goluri, prima repriză de pe unul dintre terenurile de la „Sportski Central Cajetina” fiind fructuoasă, grație „dublelor” junilor Abdellah Zoubir (minutele 14 și 30) și Alexandru Chiriță (28 și 34). Scorul final de 5-0 a fost stabilit de către un alt nou-venit, Nour Hadhria, care a închis tabela în minutul 52. Francezul Zoubir (foto; www.fcpetrolul.ro), în așteptarea semnării unui contract, așa cum se deduce, pentru că achiziționarea lui nu a fost făcută încă publică pe siteul oficial – ca și, de altfel, prelungirea anagajamentului lui Peterson dos Santos Pecanha, păstrat pentru duelul de joi, 25 iunie 2015, cu trupa de liga întîi sârbă, Vojvodina Novi Sad -, pare a fi convins staff-ul tehnic al găzarilor și conducerea acestuia că merită a fi semnat. Golurile sale spectaculoase, cum reiese din postarea de pe www.fcpetrolul.ro a ofițerului de presă Ionuț Pană, sunt încă un agrument pentru transfer, mai ales că Zoubir a făcut o impresie bună și în prima jumătate a amicalului de la Blejoi. Îmbucurătoare a fost și pofta de gol și a fiului lui Daniel Chiriță, Alexandru, venind timpul ca fostul coechipier al lui Adrian Mutu de la AFC Ajaccio să depășească stadiul de tânără speranță. La fel de bine a fost și că play-makerul tunisian Hadhria a „spart gheața, tot cu o reușită apreciată, iar asta după ce, la Blejoi, portarul lui CS, Adrian Gheorghe, a intervenit salutar la un șut al nord-africanului pe care scria (tot) gol. De subliniat că, în fazele din care au rezultat golurile Petrolului, au fost implicați alți câțiva fotbaliști veniți de curând în tabăra „galben-albaștrilor”, Harlem-Eddy Gnohere și Cheikh Alan Diarra, dar și mai „vechiul” Gevaro Nepomuceno.

Selymes Tibor a optat pentru două formule aproape diferite de echipe, contra lui FK Cajetina, patru jucători prinzând însă pe gazon toate cele 90 de minute: Roberto Alecsandru, Alexandru Chiriță, Sanaa Altama și Abdellah Zoubir. Semn că – potrivit www.sportnews.ro – fostul căpitan al echipelor naționale de juniori de… futsal ale Franței a avut de susținut un posibil ultim examen în fața exigentului său nou tehnician principal. Verdictul îl vom afla, probabil, fie înainte, fie după amicalul cu Vojvodina. În situația în care, așa cum își dorește, Selymeș va mai primi încă trei-patru întăriri de efectiv la Zlatibor, atunci va putea alinia și două trupe complet diferite, în condițiile în care este vorba despre un turneu în care se vor desfășura încă cinci meciuri-test, programate din două în două zile. În prima repriză a disputei cu FK Cajetina au evoluat următorii fotbaliști: Bolboașă (cpt) – Peteleu, Alecsandru, Bocognano, Faug-Porret – Andre, Altama – Diarra, Zoubir (folosit acum pe postul preferat al lui), Al. Chiriță – Gnohere. În ultimele 45 de minute, pe teren au intrat: Cobrea – Beța (cpt), Alecsandru, Benga, Al. Chiriță – Altama – Hassan, Hadhria, Zoubir, Npeomuceno – Gnohere (56 Vlad Rusu). Au lipsit de la acest test căpitanul de drept, Laurențiu Marinescu, accidentat, și Toto Tamuz, care nu a făcut încă deplasarea în Serbia, fiind trimis pentru o ultimă evaluare a stagiului de recuperare al său, la clinica Acibadem, din Turcia. În cazul unui acord al medicilor de acolo, Tamuz se va alătura noilor și vechilor săi coechipieri la hotelul Palisad, din Zlatibor.

În altă ordine de idei, în ziua în care a anunțat semnarea unui nou parteneriat cu firma Phoenixy, directorul de marketing Iuliano Ene a fost prezent la ședința ordinară a Consiliului Local Ploiești, pentru a susține un discurs în fața aleșilor locali, cei care au fost rugați să accepte o scădere a chiriei de la arena Ilie Oană, de la 13.500, la 11.700 de euro, pentru ca SC FC Petrolul să o poată achita mai ușor, în cadrul procesului de insolvență. Se așteaptă un răspuns favorabil din partea CL, după ce va fi trimisă și o adresă oficială, în acest sens, din partea clubului găzarilor.