Dublu déjà-vu: primele două goluri ale Blejoiului, ca la finala județeană a Cupei României. Scorul final cu AS Mihai Bravu, ca Petrolul la Răcari

Dragos Trestioreanu -

Dublu déjà-vu: primele două goluri ale Blejoiului, ca la finala județeană a Cupei României. Scorul final cu AS Mihai Bravu, ca Petrolul la Răcari

În urmă cu nouă zile, CS Blejoi – dublă campioană consecutivă a Ligii A Prahova, la fotbal – câștiga cu scorul de 2-0 finala județeană a Cupei României, în dauna echipei CSO Plopeni, grație golurilor reușite în prima repriză de Cosmin Lambru, respectiv a doua, de Irinel Dumitru, dintr-o lovitură de la „11 metri”. Astăzi, 15 iunie 2019, la Izvoarele, în județul Giurgiu, la prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, pe un teren de nota 10 al bazei sportive a echipei CS Unirea, în minutul 47 al partidei cu AS Mihai Bravu, campioana locală, rezultatul de pe tabelă devenise 2-0 pentru CS Blejoi. Iar asta odată cu… transformarea unui penalti de către Irinel Dumitru, pentru un henț, căpitanul mărind ecartul după ce Cosmin Lambru deschisese scorul cu 720 de secunde mai devreme, în primul mitan, după o cursă de 70 de metri a lui Ionuț Chiși! Era primul déjà-vu! Rezultatul final avea să fie însă de 3-0 pentru trupa prahoveană, cu opt minute înainte de scurgerea timpului regulamentar de joc Dănuț Iancu, cu o lovitură de cap, închizând tabela. Deci, același scor reușit acum doi ani, pe vremea aceasta, de Petrolul, tot într-un baraj de promovare în Liga a III-a, mai precis în turul de la Răcari, cu formația Dentas Tărtășești. Al doilea déjà-vu!

Potrivit declarației ante-factum a lui Paul Mâinea, team managerul Blejoiului, fotbaliștii grupării din vecinătatea Ploieștiului au mers la Izvoarele cu un singur gând: să câștige! Și le-a ieșit! Beneficiind de condiții de lux, deplasare în preziua turului barajului, cazare la un hotel, reamintesc, în care a stat și Astra, atunci când juca pe teren propriu, la Giurgiu, Irinel Dumitru și compania au răsplătit eforturile primăriei și ale conducerii clubului. Au bifat un rezultat care o transformă pe CS Blejoi în  marea favorită a promovării, în premieră absolută, în al treilea eșalon fotbalistic național. O satisfacție imensă, după durerea de vara trecută, când s-a ratat accederea în L3!

La Izvoarele, a fost un meci în care Blejoiul a întâlnit o echipă bună, totuși, una care putea să deschidă, și ea, scorul, în prima repriză, dar forța ofensivă a oaspeților s-a confirmat, în afara golului lui Lambru, la poarta lui Laurențiu Marin fiind o veritabilă canonadă, ratările succedându-se cu viteză mare. Nici în repriza secundă nu s-a schimbat aspectul jocului, din nou oportunități mari irosite de oaspeți, dar și două goluri ale lor care au risipit emoțiile și au stabilit, 99,99%, numele echipei care, de pe 24 august 2019, va evolua într-una dintre seriile Ligii a III-a! Însoțită la fața locului de un grup de suporteri, CS Blejoi s-a dovedit clar trupa mai bună și și-a atins astfel obiectivul, nu numai victorie, ci și să nu primească gol în deplasare. Un rezultat mare, într-adevăr! Sărbătoarea s-a amânat însă pentru sâmbăta viitoare, la returul de la Blejoi!

Foto: Paul MÂINEA