Duelul dintre „lupi” şi „şepcile roşii” – în pericol de a se mai disputa. Fără antrenor şi cu jucători neplătiţi, „U” ar putea declara forfait!

Redactia -

Potrivit www.stiridecluj.ro, partida din etapa a XVI-a, dintre SC FC Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj, programată a se desfăşura vineri, 16 noiembrie 2012, de la ora 21.30, pe arena Ilie Oană, în transmisia în direct a postului de televiziune DigiSport, pe primul său canal, ar fi în pericol să mai aibă loc. Citând o sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul şi aflată la Bucureşti, alături de delegaţia din Ardeal, în cantonament, siteul respectiv afirmă că jucătorii de la „U” nu prea sunt dispuşi să intre pe teren, în seara zilei mai sus-menţionată: ”A venit Marius Șumudică și ne-a spus că el nu mai continuă la Universitatea Cluj și a plecat cu staff -ul lui cu tot. Marius Popescu, fostul interimar, a condus antrenamentul, de unul singur. Jucătorii au ținut o ședință și au zis că mâine (n.r. – vineri) nu intră la meci și nu au vrut să se antreneze. Papi (n.r. – Marius Popescu) a reușit să îi convingă să facă antrenamentul, dacă tot au venit până la București. Urmează să se decidă dacă vor juca contra Petrolului sau nu”!!!

Acelaşi site notează că, numit săptămâna trecută la „U” şi stând pe banca acesteia la partida pierdută pe „Cluj Arena”, luni, 12 noiembrie, în faţa Rapidului, scor: 1-2, antrenorul principal Marius Şumudică a demisionat după o ceartă violentă avută joi, la ora 19.00, cu Ioan Mărginean, actualul deţinător al pachetului majoritar de acţiuni al societăţii ce o patronează pe echipa „alb-negrilor”. Şumudică l-ar fi acuzat, prin telefon, conform sursei www.stiridecluj.ro: ” Mă, tu ai distrus toate echipele la care ai fost!”. Ulterior, tehnicianul a părăsit în grabă cantonamentul. De altfel, el nu a ezitat, toată săptămâna, să acuze condiţiile precare de la clubul clujean, atenţionând că nu se poate face de râs la Ploieşti, în faţa formaţiei patronate de către Florian Walter, ex-finanţator al lui „U”, dar care nu a reuşit încă s-o vândă unui amator de a o prelua. Fostul antrenor al Vasluiului, scrie siteul dein Cluj, ar fi părăsit-o pe „U” tocmai fiindcă se temea de vreunj aranjament în meciul cu Petrolul, de un blat, pe şleau: ”Șumudică a zis că, dacă aflu că aici sunt coarde între jucătorii lui Ana Maria Prodan, eu îmi bag demisia”! La puţină vreme, a venit la hotelul unde este cazată echipa și a zis că ” nu mai poate continua. L-a înjurat pe Ioan Mărginean și a anunţat că pleacă”!

Este totuşi greu de crezut că fotbaliştii Universităţii Cluj vor risca să nu se prezinte la meciul cu Petrolul – echipă al cărei tehnician, Cosmin Contra, suspendat pentru o etapă după eliminarea din partida de la Giurgiu, cu Astra, va sta în tribună, deasupra băncii de rezerve a echipei sale -, un forfait la nivelul primului eşalon fiind o rara avis. Dar să vedem ce va fi. Oricum, suspiciunile unui eventual blat existau încă de când Walter a venit la Ploieşti, amplificându-se pe măsură ce vânzarea pachetului de acţiuni al societăţii clujene trena şi, până la acest moment, nu s-a mai efectuat. Ultimii care au dorit să cumpere, fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, patronii firmei „Meridian Auto”, au renunţat de curând la opţiunea lor iniţială, deşi tranzacţia părea ca şi bătută în cuie.