Gazeta de Prahova

Duminică, 26 noiembrie 2017, la Vălenii de Munte – Festivalul Naţional de Folclor “Dor de munte“, ediţia a IV-a

Magazin, Știri

Redactia

Primăria și Consiliul Local Vălenii de Munte împreună cu Centrul Cultural al orașului Vălenii de Munte organizează, duminica, 26 noiembrie 2017, ediţia cu numărul IV a Festivalului Naţional de Folclor  “Dor de munte“. 

Scopul festivaluluiConservarea, valorificarea și promovarea patrimoniului material și  imaterial. Festivalul Naţional de Folclor „ Dor de munte” îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea  tinerilor talentați – interpreţi de cânt popular, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, precum și la valorificarea  cântecului şi portului popular românesc.

Desfășurarea festivalului – Centrul Cultural Vălenii de Munte, județul Prahova

Concurenții  vor fi acompaniați de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric ”Cununa Carpaților” al Centrului Național de Artă ”Tinerimea Română” din București, Ministerul Culturii, dirijor Dan Ionescu. Ansamblul Folcloric ”Cununa Carpaților” ne va încânta și cu un program artistic oferit spectatorilor.

Regulamentul de organizare al festivalului poate fi consultat pe site-ul: www.valeniidemunte.com.ro

Fișele de înscriere și partiturile vor fi transmise pe adresa Centrului Culural Vălenii de Munte, județul Prahova, pe adresele de corespondență: Str. Berevoiești, nr. 9, Vălenii de Munte, jud. Prahova, Tel/Fax: 0244-280.345 sau pe e-mail: centrulculturalvaleni@yahoo.ro

 Ediția a IV-a a Festivalului Național de Folclor ”DOR de munte”  are anul acesta două jurii:

Juriul specialiştilor din domeniul etnomuzicologiei  românești

Juriul presei scrise din județul Prahova.

 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline