Duminică apare pe arena Ilie Oană și al doilea arbitru din familia Kovacs. Dar vine și… Capră la meciul Petrolului cu Sporting Roșiori!

Dragos Trestioreanu -

Duminică apare pe arena Ilie Oană și al doilea arbitru din familia Kovacs. Dar vine și… Capră la meciul Petrolului cu Sporting Roșiori!

S-a terminat și perioada de așteptare a startului returului celui de-al treilea eșalon fotbalistic național, reluarea competiției făcându-se de vineri, 9 martie 2018, continuând cu un meci programat sâmbătă și urmând a se termina cu cel de duminică. Ultimul se va desfășura pe arena Ilie Oană, din Ploiești, de la ora 14.00, între campioana de toamnă a Seriei a III-a, FC Petrolul, și ocupanta locului al 12-lea, la finele turului, Sporting Roșiorii de Vede. O formație tot din Teleorman, ca și ocupantele pozițiilor a doua și a treia de pe podium, AFCM Alexandria, respectiv Voința Turnu Măgurele (ex-Saelele), dar departe de pretențiile acestora. Este o grupare fondată în anul 2008 și jucând acasă pe un stadion de 4.000 de locuri, neprezentând nume de jucători care să spună ceva deosebit amatorilor de fotbal din Prahova. Însă, și o trupă ce nu trebuie tratată la preț de matineu, ci cu maximum de seriozitate, de către Claudiu Tudor și compania. Pentru ca Petrolul să poată reveni pe locul 1, după ce, până la finele partidei de duminică, 11 martie, va sta pe al doilea, în urma succesului Alexandriei, pe sinteticul de la CNF Buftea, scor: 7-0 cu Viitorul Domnești. Echipa care trebuia să-i fie gazdă Petrolului în week-end-ul trecut, însă va fi pe 28 martie, atunci când a fost reprogramată cea dintâi rundă a returului.

La meciul cu Sporting, antrenorul principal Romulus Ciobaniu va debuta și oficial pe banca Petrolului și va avea la dispoziție întreg efectivul, mai puțin Paul Antoche. Mai precis, un titular de bază din tur care se află în refacere după o accidentare și va reveni în program normal de luni, 12 martie, în perspectiva deplasării de pe terenul dâmbovițenilor de la FC Aninoasa (sâmbătă, 17 martie, ora 15.00). În rest, Romică Ciobanu are de unde alege atât seniorii cei mai în formă, cât și obligatoriii „U 19” motivați. Așa după cum a aliniat primul „11” în ultimele teste din iarnă, nu ar fi exclus să joace duminică, împotriva Sportingului, în desigur noul modul, 1-3-4-3, cu Bolboașă între buturi, Prunescu, Ichim și Olaru, în defensivă, Saim Tudor, Chindriș, Andor sau Claudiu Tudor și Velisar, în cvartetul de la mijloc, și Nini Popescu sau Ciocâlteu, Arnăutu și Păun în ofensivă, cu prime rezerve atacanții Lambru și Cîrjan, plus cei doi de mai sus care vor rămâne pe bancă. Asta dacă nu cumva Ciobanu va avea – de ce nu? – și alte idei.

Interesant este că meciul dintre Petrolul și Roșiorii de Vede va fi condus de fratele mai mic al prim-divizionarului Kovacs Istvan, Szabolcs, care îl urmează astfel pe arena Ilie Oană pe purtătorul ecusonului FIFA domiciliat tot în Carei, mai obișnuit pe la Ploiești. Kovacs Szabolcs va fi ajutat la cele două linii de un asistent din Târgu Mureș, Cosmin Bojan, și de altul din Timișoara, Alexandru Filip. De ce o brigadă adusă de la așa depărtări, cu baremuri pe măsură, numai Comisia Centrală de Arbitri poate înțelege. Suporterii găzarilor, cu siguranță că nu! Ca observator de joc a fost delegat un bucureștean cu un nume care încă provoacă fiori pe „Ilie Oană”: Capră! Este vorba totuși despre alt Capră! Mai exact, Olivian Capră, de la FRF. Iar cel care va monitoriza arbitrii va fi piteșteanul Eduard Dumitrescu, ex-tușier de prim eșalon, purtător și el de ecusaon FIFA și fost coleg cu Cristian Nica, actualul șef de birou de la stadionul cel modern din Ploiești.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan Păsărică)