Duminică, în Colentina, pentru 3 puncte! Dacă nu câștigă în fața Daco-Geticii, Petrolul se depărtează de locurile promovabile

Dragos Trestioreanu -

Duminică, în Colentina, pentru 3 puncte! Dacă nu câștigă în fața Daco-Geticii, Petrolul se depărtează de locurile promovabile

Clasată pe locul al VI-lea în ierarhia la zi a campionatului Ligii a II-a de fotbal, FC Petrolul Ploiești, una dintre candidatele autorizate la promovarea pe prima scenă, va avea duminică, 21 octombrie 2018, de la ora 14.00, pe fosta arenă Juventus, din cartierul bucureștean Colentina, un meci important, în compania fostei prim-divizionare Daco-Getica, redenumită astfel, în urma atenționării clubului italian din Serie A, Juventus Torino. Postată cu șase poziții mai jos decât trupa „lupilor”, cea păstorită de Ionel Ciuclea, patronul naționalist al firmei de salubritate Supercom, se anunță totuși drept un obstacol dificil de sărit de găzari.

Revenit pe banca tehnică a Petrolului, de data aceasta ca antrenor principal interimar, Octavian Grigore va conduce formația „galben-albaștrilor”, în București, contra unei echipe la care joacă, din vară, și unul dintre tinerii și talentații fotbaliști recomandați de el, în calitate de… scouter în L3,. Este vorba despre mijlocașul de creație Daniel Cîrjan, care va avea posibilitatea astfel să arate, în primul meci contra fostei sale formații, ce putea cu adevărat, dar nu prea a fost lăsat s-o facă, din motivele deja-știute! Lui Tavi Grigore îi vor lipsi duminică doi titulari, Sebastian Ghinga, devenit al doilea căpitan după venirea lui Laurențiu Marinescu, și Alexandru Țigănașu, ambii accidentându-se pe parcursul duelului precedent, de acasă, cu CS Mioveni. Intrat atunci în repriza secundă, fără a străluci, și atacantul Toto Tamuz a declarat forfait acestui joc cu Daco-Getica, și tot din cauza unei probleme medicale. Mai mult, și Cătălin Ștefănescu este incert pentru partida de la București, așa că primul „11”, cu două paranteze, la care ar putea apela Grigore ar putea arăta astfel: Bolboașă – Olaru, Antoche, Cazan (Țicu), Velisar – Chindriș – Nini Popescu (Lumu), Marinescu, Herea, Saim Tudor – Arnăutu. După cum se observă, cei trei fotbaliști scoși din lot de fostul principal, adică Mirel Bolboașă, Paul Antoche și Sergiu Arnăutu, fiind reprimiți la antrenamente, după ce vor suporta însă și rigorile ROI, așa cum s-a postat pe www.fcpetrolul.ro, au intrat în lotul de 18, fiind mai mult ca probabil incluși și în prima echipă.

La bucureșteni, antrenați de Marius Baciu, adversar cu Octavian Grigore în turul campionatului trecut al Ligii a III-a, pe când răspundea tehnic de fost Voința Turnu Măgurele, devenită din vară Turris Oltul Turnu Măgurele, există jucători care au în CV și meciuri de prim eșalon: George Călințaru, căpitanul Daco-Geticii, Raphael Stănescu, George Gavrilaș, Adrian Voicu, Charles Acolatse, Iulian Carabela, Valentin Dima sau Dragoș Balauru. Din lot face parte și Alexandru Iordănescu, fiu al ex-selecționerului Anghel Iordănescu și frate al antrenorului Edward Iordănescu, iar atacant titular – Eugen Nica, detașat la trupa bucureșteană, în vară, pentru un sezon, de FC Petrolul Ploiești. Este un efectiv bun și care este capabil de a oferi o replică tare, mai ales atunci când evoluează pe teren propriu.

Brigada de arbitri îl va avea la centru pe Sergiu Popa, din Aiud, care va fi asistat la cele două linii, de piteșteanul Romică Bîrdeș și băcăuanul George Bogdan Duță, rezervă fiind tot un piteștean – Mădălin Alexandru Dumitru -, observatorul lor, din partea CCA, urmând a fi bucureșteanul Andrei Ioniță. Adică acela care, pe același stadion, a „urmărit” și brigada din meciul Metaloglobus – Petrolul. Organizatorii partidei vor fi supervizați de către constănțeanul Lucian Cârjă.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.liga2.ro