Gazeta de Prahova

Duminică, la prânz, sala Olimpia va fi gazda derbiului dintre Cătălin Burlacu & Co. și „satelitul” Clujului

Sport

Dragos Trestioreanu

După ce a debutat cu dreptul în noua ediție a campionatului Ligii 1 (eșalonul secund) de baschet masculin, echipa CSM Ploiești, avându-l în frunte pe antrenorul-jucător Cătălin Burlacu, va disputa duminică, 5 noiembrie 2017, de la ora 12.00, în sala Olimpia, derbiul seriei din care face parte, în compania „satelitului” campioanei naționale en-titre, U Banca Transilvania Cluj-Napoca. Ambele combatante au același număr de puncte, după două victorii, fiind despărțite doar de coșaveraj, ardelenii având + 21, iar viitoarele lor gazde, + 14. Cum, la baschet, niciun meci, în campionat, nu se poate termina fără o învingătoare, cine va câștiga deci, la finele săptămânii, va deveni lider solitar al seriei. Una peste alta, va fi un meci dificil, așa cum a fost, de altfel, și precedentul de acasă, cu „satelitul” formației BC Mureș Târgu Mureș, desfășurat în week-end-ul trecut, în aceeași sală ploieșteană și adjudecat la o posesie: 78-76. Dacă, atunci, au fost prezenți circa 800 de iubitori ai baschetului, fani deja declarați ai „galben-albaștrilor” de la CSM Ploiești, este de așteptat ca numărul lor să crească la derbiul cu trupa a doua a veșnicului rival al defunctei CSU Asesoft, U BT Cluj Napoca!

Reamintesc că, din efectivul formației clubului sportiv al municipalității, pe lângă mai mulți tineri produse ale școlilor locale de baschet, fac parte și jucători care, împreună și mai puțin separat, au câștigat peste 40 de trofee naționale, precum mai sus-amintitul Burlacu, Szijarto Levente, Adrian Tudor, Vlad Dogaru și Angel Santana. Cu toți aceștia se speră ca, la finele întrecerilor, Ploieștiul să aibă din nou, după o pauză de trei ani, o echipă de baschet masculin în Liga Națională. Altfel, notează www.csmploiesti.ro, dacă CSM și U BT joacă duminică, celelalte două partide din aceeași serie, CSO Voluntari – CSU Brașov și BC Mureș 2 – CSU Sibiu 2, se vor desfășura cu o zi înainte, de la ora 14.30, respectiv una ce va fi stabilită în curând.

Foto: www.csmploiesti.ro 

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline