Duminica la „masa verde” a prim-divizionarelor de fotbal din Ploieşti

Redactia -

Dacă e absolut sigur că SC FC Petrolul va pierde la „masa verde”, scor: 0-3, meciul cu Steaua, suspendat în minutul 45, aproape la fel de sigur e că şi concitadina Astra va fi declarată învinsă tot la „masa verde”, de către Liga Profesionistă de Fotbal, pentru că, pe percursul meciului cu Rapid, de la Bucureşti, de duminică, 30 octombrie 2011, a aliniat în acelaşi timp, din minutul 77 şi până la final ,şase fotbalişti extracomunitari, deşi regulamentul permite doar cinci.

În minutul 1, Marius Şumudică a trimis pe teren, alături de cincii români, un brazilian, Junior Morais, un japonez, Seto Takayuki, un senegalez, Ousmane N’Doye, şi un nigerian, Kehinde Fatai. Mai era şi portughezul Bruno Miguel, care avea însă alt statut faţă de ceilalţi patru coechipieri ai săi. Lusitanul a fost înlocuit încă din minutul 24, de către Şumudică, în locul lui intrând un argentinian, Osvaldo Miranda. Toate bune şi frumoase până în minutul 77, atunci când – la scorul de 3-2 pentru Rapid – antrenorul Astrei l-a băgat pe teren şi pe… brazilianul William de Amorim (foto; www.fcastraploiesti.ro), jucător care l-a schimbat pe Liviu Băjenaru. Automat, din acel moment, potrivit regulamentului, trupa lui Mircea Lucescu era deja învingătoare, cu 3-0, ca urmare a erorii lui Marius Şumudică.

Totuşi, patronul „dracilor”, Ioan Niculae, nu crede că a fost vorba despre o greşeală întâmplătoare şi îl acuză public pe tehnicianul demisionar că şi-ar fi luat măsuri de siguranţă pentru ca Rapidul, echipa sa de suflet, să câştige sigur confruntarea cu Astra. Niculae a declarat pentru cotidianul Adevărul: „A fost un afront la adresa mea. Ştiu că a făcut echipa în aşa fel încât să fie şase jucători extracomunitari pe teren, ca să pierdem meciul cu Rapid. E un derbedeu, un om nesănătos la cap”. Se pune însă întrebarea firească: oare, ce au făcut cei de pe bancă, atunci când au văzut că Şumudică cere introducerea pe teren a unui al şaselea extracomunitar?! Nu era normal ca delegatul echipei, cel care completează raportul de joc, să-l atenţioneze pe tehnician că urma să facă o greşeală ce conducea la pierderea meciului cu un scor de forfait?!