După Brown, Lee jr. și Labovic, pleacă de la CSU Asesoft și Hayes, și Mohammed!

Redactia -

Satisfacția oferită de succesul din meciul cu Energia Târgu Jiu, scor: 89-81 (34-23; 16-28; 22-18; 17-12), al echipei CSU Asesoft Ploiești a fost „diluată” de vestea că nu numai Jarvis Hayes (foto sus, la minge; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro) va părăsi Ploieștiul, pe 20 februarie 2015 terminându-i-se contractul, ci și compatriotul lui, Alhaji Mohammed (foto jos, stânga în echipament alb; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro), își va încheia foarte curând sejurul în România, întins pe o perioadă de doi ani. Americanul de origine ghaneză a fost achiziționat, din prima ligă a Spaniei, în iarna anului 2013, el bifând returul sezonului regulat al ediției 2012-2013, apoi întreg campionatul 2013-2014 și, în sfârșit, turul și o parte din returul 2014-2015. Plecarea spectaculosului yankeu a fost confirmată, pentru www.totalbaschet.ro, de către antrenorul principal Vladimir Arnautovic (foto jos, dreapta, cu mâinile în șold; www.totalbaschet.ro), cel care are acum mari bătăi de cap, odată cu dispariția din lot a lui Hayes și Mohammed, după plecarea lui Daniel Dee Brown, Gerald Raymond Lee jr. și Dragan Labovic. În plus, la partida cu gorjenii s-a accidentat și singurul jucător de pe poziția 5 din efectiv, Christopher Cooper! Însă, Dado Arnautovic îi liniștește pe simaptizanții Asesoftului, declarând – pentru același site mai sus-menționat – că este acontat deja un pivot, însă nu a avansat și vreun nume. Se spune că ar fi vorba despre un jucător din fosta Iugoslavie, care a mai jucat în Liga Națională de Baschet Masculin și a ajuns, apoi, la campioana Poloniei, Turow Zgorzelec, fiind coechipier cu internaționaul român Vlad Moldoveanu. Indiciile conduc spre… Ivan Zigeranovic, ex-echipier al lui CS Gaz Metan Mediaș, în două mandate, un centru în vârstă de 30 de ani și înalt de 2,12 metri. Se mai zice și că sârbul Zigeranovic mai așteaptă doar rezilierea contractului cu Turow, pentru a se alătura trupei antrenate de compatrioții lui, Vladimir Arnautovic și Sașa Ocokoljic. Rămâne de văzut dacă și când se va oficializa transferul.

Cât privește ultima reprezentație a lui Alhaji Mohammed la sala Olimpia, de remarcat că a fost un succes cu destule emoții, după un prim sfert în care s-a punctat mult, iar gazdele aveau un ecart A_Mohammed_micade 11 puncte, urmând o răbufnire de orgoliu a oaspeților, prin care au anulat diferența și au mers la vestiare, pentru pauză, chiar cu un punct în plus: 51-50. În pofida accidentării lui Cooper la piciorul stâng, CSU Asesoft a trecut cu bine peste acest moment neplăcut și și-a adjudecat ambele acte, dar finalul meciului i-a ținut pe fani cu sufletul la gură. Încurajați frenetic, ca și la disputa cu SLUC Nancy, din nou galeria Blue Generation fiiind catalizatorul din public, ploieștenii au profitat de erorile celor de la Energia și au terminat meciul  la opt puncte diferență de aceștia. Principalii marcatori ai învingătorilor au fost Jermaine Jonte Flowers (26 de puncte; 5×3) și Marius Runkauskas (26; 4×3), ceilalți realizatori fiind Mohammed (14; 1×3), Cooper (7), Cătălin Burlacu (6), Michalis Pelekanos (6), Stefan Pot (3) și Vlad Negoițescu (1). Nu a punctat Szijarto Levente și nu au fost folosiți Vlad Dogaru, Adrian Movileanu și Andrei Ene, Jarvis Hayes luând loc și el pe bancă, dar nu în echipamentul de joc. Atât Hayes, cât și Alhaji Mohammed vor părăsi curând Ploieștiul, primul având o reprezentație de gală cu Nancy, iar ultimul – sâmbătă seară.

Următoarea adversară a „alb-albaștrilor” din LNBM va fi BC Mureș Târgu Mureș, căreia ploieștenii îi vor oferi replica în Ardeal, vineri, 20 februarie, de la ora 18.00, în direct pe unul dintre canalele postului de televiziune DigiSport. Apoi, marți, 24 februarie, 20.45, va veni rândul restanței cu „U” Banca Vladimir_Arnautovic_totalbaschet.roTransilvania Cluj-Napoca, programată la „Olimpia” și urmând a fi transmisă live tot de „DigiSport”. Cu un lot serios subțiat valoric și chiar numeric, din punctul de vedere al unei rotații eficiente, Asesoftul pare a avea viață mai grea în acest sezon, deși se află în coasta liderului ierarhiei sezonului regulat, Steaua Eximbank București. Formație al cărei fotoliu îl pot lua însă ploieștenii dacă jucătorii lui Nikșa Bavcevic vor pierde, la Sibiu, partida cu CSU Atlassib, de pe 15 februarie, ora 18.00. Însă, în play-off va rezista mai bine echipa cu lotul mai echilibrat! Iar, la acest moment, aceasta ar fi gruparea prezidată de către fostul campion cu Asesoftul, Virgil Stănescu. Arnautovic a argumentat însă că echipa lui a câștigat titlul chiar și atunci când a intrat în play-off de pe pozițiile a treia sau a patra, acum fiind foarte interesat de menținerea cel puțin a locului 2, la finele sezonului regulat, dar vizându-l, fără îndoială, și pe primul. Ceea ce ar însemna un meci în plus acasă, în finală.