După cel mai bun joc al echipei lor, dar unul pierdut în ceasul al 12-lea, Vivi Răchită şi Alexandru Crângu au demisionat!

Redactia -

Primul semn că golul primit în minutul 90+3 de către portarul italian Matteo Gritti – cel al unui succes incredibil al Concordiei Chiajna, în dauna unui Petrolul care avusese 3-1 în minutul 85 – a lăsat urme serioase l-am consemnat la conferinţa de presă de după acest joc paranormal, cum avea să-l numească antrenorul secund Valentin Negoiţă, trimis de Vivi Răchită (foto dreapta; www.gsp.ro) în faţa jurnaliştilor. Cei care deja se întrebau cine va sosi de fapt: Negoiţă sau alt membru al staff-ului tehnic? După întâlnirea cu presa, la care colaboratorul managerului general s-a prezentat foarte bine, a urmat o şedinţă în vestiar de două ceasuri, cu jucătorii, antrenorii, medicul, masorii şi alţi angajaţi ai clubului. Primarul Andrei Volosevici a intrat şi el la cabine, la ora 20.00, urmat de noul acţionar, Daniel Capră, după un sfert de oră. Că s-a luat unele decizii importante ne-am dat seama în momentul în care directorul general executiv Alexandru Crângu (foto stânga; www.netsat.ro) a apărut în holul arenei, în căutarea ofiţerului de presă Ionuţ Pană, chemat de urgenţă înăuntru. Apoi, la 21.00, au apărut Florentin Dumitru şi Daniel Opriţa, primul cam indiferenet, al doilea – mai preocupat. După ei, ceilalţi români au ieşit în grup, cu un Mihai Dina nervos şi zâmbind sarcastic şi cu Valentin Negru gata să iasă prin… geamurile incolore spre curtea interioară. Asta deoarece, am ghicit noi, cei puţini rămaşi de faţă, şi ca urmare a ieşirii lui nervoase, surprinsă mai în detaliu de camerele de luat vederi ale „DigiSport”, după înlocuirea sa în minutul 41. Înjurăturile şi o gheata aruncată în zona băncii de rezerve nu vor rămâne cu siguranţă nepedepsite, dacă nu au şi fost deja, fără a se face, deocamdată, publică sancţionarea jucătorului, pe linie administrativă. La final, au ieşit străinii, singurul felicitat şi politicos cu cei doi jurnalişti rămaşi pe baricade fiind Hamza Younes, aşteptat, felicitat şi îmbrăţişat de către reprezentanţii săi drept mulţumire pentru splendidul lui hat-trick. Unul însă fără noroc!

Andi_CranguUlterior, au apărut şi Andi Crângu, mai… negru la faţă decât Vali Negru, şi Vivi Răchită, destul de relaxat. La urmă, salariaţii de pe lângă echipă au ieşit şi ei, realmente distruşi. Pe fugă, am aflat ceea ce  avea să fie postat pe www.fcpetrolul.ro, adică înaintarea demisiei de către Crângu şi Răchită. Cel dintâi a declarat, off the records, că s-a dat curs astfel solicitării celor care au cerut demisia, pe final de meci. Este vorba, desigur, despre spectatorii care au scandat atrunci când scorul s-a făcut 3-3. Pe surse, am mai aflat că Vivi Răchită şi-ar fi arătat, în timpul şedinţei, disponibilitatea de a-l aduce ca antrenor la Petrolul pe fostul său coechipier Adrian Ursea, stabilit în Elveţia, despre care se vorbise şi la finalul turului. Rămâne acum de văzut dacă demisionarii şi cei care le-au acceptat decizia se vor mai gândi peste noapte şi, la rece, vor reveni asupra hotărârilor luate la cald. Există însă şi un curent care „bate” în direcţia unor demisii impuse de… viitorul acţionar, al cărui nume nu a putut fi făcut încă public, dar care ar fi participat deja cu fonduri la alcătuirea noului lot al „lupilor”. De urmărit ce se va mai întâmpla, timpul intrând deja în sac, atât pentru pregătirea meciului din etapa viitoare, de la Piatra Neamţ, contra Ceahlăului, cât şi pentru viitorul imediat al echipei, poziţia din clasament, antepenultima, putând deveni chiar penultima, în cazul unui scor egal în partida de joi, 22 martie 2012, dintre FCM Târgu Mureş şi Steaua.

Potrivit www.fcpetrolul.ro, Vivi Răchită şi Alexandru Crângu au anunţat: „Considerăm că, pentru bunul mers al proiectului început aici (n.r. – la SC FC Petrolul), este momentul să facem un pas în spate. Vom acorda tot sprijinul nostru viitoarei conduceri, pentru ca, din punct de vedere organizatoric, lucrurile să decurgă normal în continuare”. Pe acelaşi site se mai menţionează că decizia de renunţare a fost justificată de „rezultatele nefavorabile din ultima perioadă, precum şi de reacţia spectatorilor de după înfrângerea din partida cu Concordia Chiajna”. Totodată, a mai fost precizat că viitoarea conducere tehnică a Petrolului va fi anunţată în zilele care urmează. De subliniat că, pe www.gsp.ro, s-a postat informaţia conform căreia, nemulţumiţi de insucces, suporterii ar fi vrut să intre la vestiare, dar au fost împiedicaţi de jandarmi şi stewarzi. Adevărul este însă că, încă de la conferinţa de presă, nu s-a consemnat niciun incident, atât în incinta arenei, cât şi în afara acesteia.