„După dealuri”, filmul lui Cristian Mungiu – avanpremieră specială la Câmpina

Redactia -

Filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, va avea o avanpremieră specială în Câmpina, orașul care a găzduit cea mai mare parte a filmărilor, în iarna lui 2011-2012. Proiecția va avea loc marți, 25 septembrie, de la 18.30, la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, în prezența regizorului Cristian Mungiu, a actorilor principali și a unora dintre membrii echipei. La eveniment au fost invitate oficialități ale orașului.

Filmul, inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu Bran, a fost recompensat anul acesta la Cannes – cel mai important festival de film din lume – cu premiile pentru Cel mai bun scenariu și un dublu premiu de interpretare pentru actrițele din rolurile principale, Cosmina Stratan și Cristina Flutur – și va reprezenta România la premiile Oscar pentru „Cel mai bun film străin”. Trailerul oficial poate fi vizionat la acest link: http://www.youtube.com/watch?v=npOe0gzdBfQ.

Pentru filmul „După dealuri” a fost construită, pe dealul Muscel din Câmpina, o mănăstire folosită ca decor pentru turnarea celor mai multe secvențe. Altele au fost filmate în diferite locuri din oraș, pe care spectatorii din Câmpina le vor recunoaște fără îndoială.

„Am fost foarte inspirați când am ales Câmpina ca localitate principală pentru filmări, deopotrivă pentru că am primit un sprijin necondiționat din partea autorităților, cât și pentru că orașul ne-a oferit multe opțiuni de locații foarte interesante vizual, cu multă atmosferă și prospețime”, spune regizorul Cristian Mungiu.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună și care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

După Cannes, filmul își continuă traseul prin marile festivaluri ale lumii, la Toronto, New York, Londra, Buenos Aires, Los Angeles și multe altele, urmând să fie distribuit în următoarele luni în cinematografe din peste 30 de țări.