După domnia Nașului, alegerea lui Răzvan Burleanu ca șef al FRF – o rază de speranță. Dar și o obligație imensă a lui!

Redactia -

După domnia Nașului, alegerea lui Răzvan Burleanu ca șef al FRF – o rază de speranță. Dar și o obligație imensă a lui!

Miercuri, 5 martie 2014, va rămâne o zi importantă pentru fotbalul românesc, una de cotitură, dar numai în situația în care sfârșitul domniei lui Mircea Sandu în fruntea FRF va fi urmat de respectarea tuturor punctelor din programul de campanie al noului președinte ales, tânărul Răzvan Burleanu (foto sus; gsp.ro), conducător al Federației Europene de Minifotbal, după ce pusese bazele și instituției interne de profil. Învingându-i destul de clar, în ceea ce a avea să fie primul tur de scrutin, pe vechii oameni de fotbal Vasile Avram (59 de sufragii) și Gheorghe Chivorchian (29), Burleanu – care și-a văzut discursul mult aplaudat de către electori, înainte de a se merge la urnă, concretizat în câștigarea voturilor a 72 dintre electori – era ca și câștigător, deși urma și o a doua luptă, cu fostul șef al Comsiei Centrale de Arbitri, actualmente secretar general al prim-divizionarei Astra Giurgiu. Anticipările au primit confirmarea deplină, noul președinte adjudecându-și, cu 113-58, „meciul” cu Avram, implicit fotoliul de președinte al FRF, după un Silviu_Crangasu_ii_ofera_cadou_un_tablou_urias_cu_chipul_lui_lui_Mircea_Sandu_gsp.romoment ilar, fiind 175 de buletine de vot pentru… 173 de alegători, cu două voturi anulate! S-a convenit că rezolvarea „anomaliei” ar fi trebuit discutată dacă, finalmente, ar fi fost vorba despre un scor strâns. Ceea ce nu a mai fost cazul, învinsul recunoscând cu fair play – verbal, dar nu numai – succesul adversarului, ulterior turului al doilea.

Punctul de pe ordinea de zi a alegerilor noului șef al FRF a fost prefațat de un spectacol care a amintit de vremuri crezute a fi fost demult apuse. Numit președinte de onoare al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu (foto mijloc, mulțumind ca un… actor chemat la rampă; www.gsp.ro), a primit din partea AJF Prahova, mai exact din mâinile boss-ului acesteia, Silviu Crângașu, un… tablou cu chipul său, unul care – la o primă vedere – nu părea cea mai bună… fotografie a celui care părăsea postul dupa mai bine de 20 de ani de domnie! Instituție care funcționează de ceva timp… fără să aibă un statut validat de trbunal, probabil și de aici gestul de curtoazie pentru cel care nu și-a făcut mari probleme din acest motiv, AJF-ul nostru a devenit, cum era și de așteptat, prilej de bășcălie pe siteuri și pe rețele de socializare.

Andi_Crangu_delegatul_SC_FC_Petrolul_la_alegerile_pentru_presedinte_FRF_5.III.2014_gsp.roÎn altă ordine de idei, SC FC Petrolul Ploiești a fost reprezentată, la Adunarea Generală a FRF, de către directorul executiv al clubului, Alexandru Crângu (foto jos, în sacou în carouri; www.gsp.ro), despre care nu se știe cui i-a acordat votul, dar s-a zvonit că ar fi mers pe mâna lui… Gică Popescu, dacă nu ar fi intervenit condamnarea cu executare a acestuia din urmă, de cu o zi înaintea scrutinului. Este posibil, însă, dacă tot era anticipat că „Baciul” urma să câștige, „fluierând”, alegerile, ca găzarii să-și fi jucat cum trebuie cărțile, mergând adică tot pe mâna… câștigătorului final. Date afinitățile deja cunoscute ale lui Răzvan Burleanu – fiul unui fost jucător important al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu, un mijlocaș neobosit – cu Ploieștiul și Prahova, ar fi fost o dovadă de inspirație maximă ca Andi Cângu să fi procedat după cum a… bătut vântul. Poate se va afla totuși ce nume a pus în urnă măcar la turul II! Dacă a pus votul corect, și Petrolului îi va fi bine, în mandatul actualui președinte al FRF!