După mai mult de doi ani de renovare și extindere, sala Olimpia își deschide porțile cu prezentarea campioanei baschetului masculin, CSU Asesoft

Redactia -

După mai mult de doi ani de renovare și extindere, sala Olimpia își deschide porțile cu prezentarea campioanei baschetului masculin, CSU Asesoft

Începută în mandatul fostului primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, și finalizată în cel al urmașului acestuia, Iulian Bădescu, renovarea și extinderea Sălii sporturilor Olimpia a durat doi ani și câteva luni. Vineri, 4 octombrie 2013, își va deschide porțile și va găzdui un spectacol artistic, prezentarea lotului campioanei en-titre a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft, și un meci amical al acesteia contra nou-promovatei Steaua CSM EximBank București. Debutul show-ului va fi făcut la ora 19.00, iar trei sferturi de oră mai târziu, postul de televiziune Prahova TV, al patronului Asesoftului, Sebastian Ghiță, va face prima transmisie live din istoria sa, preluând cele mai importante momente ale evenimentului. În prezent, „Olimpia” are 3.500 de locuri, fostei tribune – care a fost dotată cu scaune albastre și galbene, cele din partea sus fiind așezate ca să afișeze numele municipiului (foto sus;  www.incomodph.ro), adăugându-i-se, pe partea fostelor vestiare, una nouă – cu o capacitate de 1.500 de locuri (foto jos; www.totalbaschet.ro). Numai că, cei care au vizitat sala înainte de inaugurare au observat că spectatorii care vor lua loc pe scaunele de la ultimele opt rânduri de sus vor avea probleme de vizibilitate la meciurile de handbal, porțile nepreaintrând în raza vederii lor!

Organizatorii show-ului de vineri i-au invitat să încingă la maximum atmosfera din sală, care se speră să fie arhiplină, pe Doc și pe colegii săi din C.T.C. (Controlul Tehnic de Calitate), CRBL și trupa Trouble Crew. Primul va cânta o parte din imnul echipei de baschet ploieștene, pe care urmează să îl definitiveze ulterior. După muzică, va urma intrarea în scenă, însoțiți de noua trupă de majorete, actualele vedete ale formației antrenate de Vladimir Arnautovic și Constantin Mircea, în preambulul meciului-test al lor cu echipa condusă de președintele-jucător Virgil Stănescu, campion cu CSU Asesoft în vară, și antrenată de Mladen Jojic, tehnicianul cu cele mai mari performanțe din palmaresul „alb- albaștrilor”: trofeul FIBA Europe Cup și mai multe titluri naționale plus Cupe ale României. La Steaua, care a fuzionat, pentru acest sezon, cu CSM București, evoluează și ploieștenii Mihai Paul și Ionel Dodoc, dar și foștii echipieri ai campionilor locali, Adrian Tudor și americanul Robert Nyakundi. Este anunțată tribuna_noua_olimpia_totalbaschet.roprezența la sală a premierului Victor Ponta, un împătimit al sportului jucat la panou și prieten apropiat al lui Sebastian Ghiță. De altfel, nu ar fi deloc exclus ca atragerea băncii de stat a României, EximBank, ca finanțatoare a „roș-albaștrilor” să se fi făcut la propunerea prim-ministrului. O altă noutate din tabăra gazdelor este actuala mascotă, un rechin, ce va face deliciul micuților spectatori prezenți la sală, dar nu numai, denumit Big Blue (Marele Albastru). După meci, spectatorii vor avea parte, în afara sălii, de un spectacol de artificii, care va închide show-ul.

CSU Asesoft Ploiești va debuta în noua ediție de campionat a Ligii Naționale de Baschet Masculin duminică, 6 octombrie, la Mediaș, în compania viitoarei adversare din Supercupa României, Gaz Metan. Meciul din Ardeal va începe cu un ceas și jumătate mai devreme decât cel de fotbal, din Liga I, dintre aceeași echipă locală, Gaz Metan, și SC FC Petrolul Ploiești, ambele urmând a fi preluate în direct de către postul televiziune DigiSport. Astfel încât, iubitorii de sport din Ploiești și Prahova speră să sărbătoarească două succese ale favoriților lor, la finele confruntărilor de baschet, respectiv fotbal.

Reamintim că actualul efectiv al Asesoftului cuprinde șapte jucători străini – dintre care cinci achiziționați în vară, care sunt veritabnile staruri. Pe lângă cei rămași pe loc, sârbul Vladimir Tica și americanul Alhaji Mohammed, fanii „alb-albaștrilor” îi vor putea aplauda și pe bosniacul Filip Adamovic, yankeii Christopher Dunn și Jermaine Jonte Flowers, un alt sârb, Goran Zekovic, și finalndezul de origine americană, Gerald Lee jr. Românii din lot sunt căpitanul Cătălin Burlacu, Szijarto Levente, nou-sositul – și revenitul, totodată – Adrian  Guțoaia, Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu. Trupa lui Arnautovic și Mircea a debutat în noul sezon competițional oficial cu două succese, la scor, în Cupa României, în dauna echipei Timba Timișoara, returul disputându-se în sala de sport de la Brazi, acolo unde campionii au evoluat pentru ultima oară, mulțumindu-le gazdelor din comună pentru ospitalitate.