După șocurile post-Craiova și Pitești, echipei CSU Asesoft i-a trecut glonțul pe la ureche. Bine că va juca la Ploiești „Final Four”-ul Cupei!

Redactia -

După șocurile post-Craiova și Pitești, echipei CSU Asesoft i-a trecut glonțul pe la ureche. Bine că va juca la Ploiești „Final Four”-ul Cupei!

Pierderea, în toamna trecută, a „shooter”-ului american Jermaine Jonte Flowers, urmată de despărțirea amiabilă de fundașul yankeu Christopher Lee Dunn, plecat la LukOil Akademik Sofia în pauza de iarnă, și de indisponibilitatea extremei de forță sârbe Dragan Zekovic, oprit de medici să mai joace baschet din cauza unui virus care i-a afectat inima, a lăsat urme mari în evoluția coechipierilor acestora. CSU Asesoft Ploiești, campioana en-titre, a încheiat anul trecut cu un eșec, la Craiova, în meciul din Liga Națională Masculină de Baschet, cu SCM U, și l-a început tot pe scut – înfrângere la Pitești, și tot în campionat, în fața unei formații care începe să le provoace „alb-albaștrilor”, din ce în ce mai mult, un complex de inferioritate, BCM U. A fost aproape astfel să mai fie consemnat un rezultat negativ, de data aceasta în sala Olimpia, actuala trupă a fostului antrenor și director tehnic al Asesoftului, Dragan Petricevic, BC Timișoara, serios întărită în pauza dintre turul și returul sezonului regulat, Gerald_Lee_jr_cu_BC_Timisoara_mirela_opreaobligându-le pe gazde la a disputa două reprize de prelungiri, pentru a se impune finalmente cu scorul de 84-82 (22-17; 14-15; 13-20; 17-14; 8-8; 10-8). În fața unui număr mai mic de iubitori ai baschetului, doar 800, destui fiind reținuți acasă de vremea de afară, americanul Rawle KJ Marshall (foto stânga, la minge: Mirela OPREA) și finlandezul cu rădăcini din SUA, Gerald Raymond Lee jr. (foto dreapta, aruncând la coș; Mirela OPREA), și-au adus contribuția din plin la acest succes obținut pe muchie de cuțit, fiecare terminând partida cu 30 de puncte, în condițiile în care restul coechipierilor a bifat doar 24! Pentru Asesoft urmează un joc mai ușor la Chajna, cu nou-promovata Concordia, iar duminică, 9 februarie 2014, restanța de acasă, cu Gaz Metan Mediaș, din prima rundă a returului.

Veste bună, clubul campion a reușit să câștige licitația pentru adjudecarea organizării „Final Four”-ului Cupei României, tot după o dispută „cu prelungiri”, cu Oradea și, respectiv, Piteștiul, ale căror echipe s-au calificat și ele, alături de Energia Rovinari, în ultimul act al competiției KO. În semifinale, CSU Asesoft va combate cu gorjenii, iar perdantele licitației – între ele. „Final Four”-ul se va desfășura astfel la „Olimpia”, în perioada 11-12 aprilie 2014. Atunci când se speră ca importanta cheltuială, 1,5 miliarde de lei vechi, făcută doar pentru obținerea statutului de gazdă să fie amortizată prin adjudecarea celei de a doua Cupe a României din istoria clubului ploieștean.