După sârbi, americani, nigerieni, lituanieni şi letoni, CSU Asesoft visează la un bulgar

Redactia -

Cum americanul Darius Hargrove a plecat în SUA, zice-se că supărat pentru neachitarea la termen a unor rate contractuale, iar la sârbul Vukaşin Mandic s-a renunţat pe motiv de lipsă de valoare, conducătorii de la CSU Asesoft Ploieşti, campioana en-titre a Ligii naţionale de Baschet Masculin, se află în pline căutări pentru a-i înlocui. Deşi nu au fost recunoscute oficial tratativele cu un jucător de la „U”-Mobitelco Cluj-Napoca, despre care se spune că şi-ar fi încheiat conturile cu trupa ardelenilor, siteul www.totalbaschet.ro scrie că Hristo Nikolov – extremă din Bulgaria, fost echipier al Stelei Turabo Bucureşti şi, apoi, al lui Szolnok, din prima ligă a Ungariei, în ultimele două sezoane, din vară trecând la campioana ediţiei 2010-2011 a României – ar fi prima ţintă pentru clubul „alb-albaştrilor”. Asta deşi Mircea Cristescu, managerull „alb-negrilor”, nu recunoaşte că Nikolov nu mai este la echipa sa. El a precizat, pentru siteul propriei echipe, că „este o telenovelă cu bulgarul, care nu a fost ofertat de campioana din ţara lui, LukOil Sofia, dar nici nu va trece la o altă formaţie din LNBM, poate doar în străinătate să plece de la noi, fiindcă ştiu ceea ce am vorbit cu el”. Rămâne acum de văzut dacă a ieşit fum fără foc.

În altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet şi postul de televiziune DigiSport au făcut public programul transmisiilor din Cupa României şi primul eşalon, din perioada imediat următoare. Astfel, vineri, 28 decembrie 2012, de la ora 20.00, pe „DigiSport1” se va prelua în direct partida tur din sferturile de finală ale actualei ediţii a competiţiei KO, dintre CSŞ Giurgiu şi CSU Asesoft Ploieşti, urmând ca a doua zi, pe 29 decembrie, să aibă loc – live pe „DigiSport2” – celelalte dispute din această fază a întrecerilori: BC Timişoara – CSU Atlassib Sibiu (17.00), BCM U Piteşti – CS Gaz Metan Mediaş (18.45) şi, respectiv, CSM Oradea – „U”-Mobitelco Cluj-Napoca (20.30). Şi a doua manşă a sferturilor, de pe 4 şi 5 ianuarie 2013, va fi preluată de către acelaşi post: CSU Atlassib Sibiu – BC Timişoara („DigiSport 1”, 18.00) şi CSU Asesoft Ploieşti – CSŞ Giurgiu („DigiSport1”, 20.00), respectiv CS Gaz Metan Mediaş – BCM U Piteşti („DigiSport1”, 18.00) şi „U”-Mobitelco Cluj-Napoca – CSM Oradea („DigiSport1, 20.00). Pe 7 ianuarie, CSU Asesoft va juca la Timişoara, cu formaţia locală Baschet Club, într-o partidă-restanţă din turul sezonului regulat, confruntare care va fi transmisă live, de la ora 17.45, pe „DigiSport1”. Dacă vor învinge, Cătălin Burlacu şi coechipierii lui vor urca pe treapta a doua a podiumului, la două puncte de liderul la zi, CSM Oradea (29).

Echipele din LNBM care s-au grăbit să semneze cu jucători noi îi vor putea folosi pe aceştia în meciurile din Cupa României şi, apoi, în etapa a XVI-a din campionat. Este de aşteptat astfel ca Asesoftul să încerce – dacă e vorba despre negocieri reale – achiziţionarea lui Hristo Nikolov pentru a prinde măcar returul contra formaţiei CSŞ Giurgiu, din sferturile Cupei României, care se va desfăşura în sala de sport de la Brazi, iar peste trei zile, să fie bun de joc şi la restanţa din primul eşalon, de la Timişoara.