După spanioli, de data aceasta greci pentru un… miracol contra lui Swansea City. Cu casa închisă, SE POATE!

Redactia -

După spanioli, de data aceasta greci pentru un… miracol contra lui Swansea City. Cu casa închisă, SE POATE!

Ulterior insuccesului Petrolului de la Swansea City, scor: 1-5, un suporter al „lupilor” a lansat un apel pe www.doarpetrolul.ro pentru susținerea majoră a echipei fanion a Ploieștiului la meciul retur cu formația galeză. Sub genericul „EU CRED CĂ SE POATE. CREDE ȘI TU!”, el i-a chemat, printe altele, pe ploieșteni să umple, la capacitatea admisă, arena Ilie Oană, joi, 29 august 2013, de la ora 20.30. Din fericire, fanii trupei găzarilor au percutat cum nu se poate mai bine, biletele pentru acest joc fiind gata să se epuizeze, mai find astăzi circa 2.500 disponibile. Asta chiar dacă sunt vândute, la casele speciale de la stadion, la prețuri mai mari decât în campionatul Ligii 1. Cu un lot din care vor lipsi sigur mai vechiul accidentat Laurențiu Marinescu și mai recenții indisponibili Vlăduț Morar și Manasse Ruben Enza-Yamissi, dar având la dispozițe alți fotbaliști competitivi, antrenorul principal Cosmin Contra promite că – având sprijinul puternic al suporterilor, care pot, și știu, să facă o atmosferă de vis – jucătorii săi vor lupta până la ultima picătură de energie pentru a se califica. Și pentru că în fotbal se mai întâmplă și miracole, o șansă de 5% – cât crede tehnicanul că mai are echipa lui, acum – poate aduce cu sine chiar și o minune.

Între timp, după brigada spaniolă de arbitri de la partida tur de la Ploiești, cu Vitesse Arnhem, una care a înclinat serios către formația olandeză, ca și cea croată de pe „GelreDome”, de altfel, UEFA a delegat pentru manșa secundă cu Swansea una mai de aproape, din Grecia, avându-l la centru pe cunoscutul pentru noi Michael Koukoulakis (foto; www.rr.sapo.pt), un cavaler al fluierului în vârstă de 38 de ani, prezent pe lista forului continental din 2008, de când a condus partide din cupele continentale inter-cluburi, în grupele și tururile preliminare din Europa League, dar și în Liga Campionilor, tot înainte de faza grupelor. Koukoulakis va fi asistat la cele două linii de către compatrioții săi Dimitrios Saraidaris și Christos Baltas. Rezervă va fi tot un grec, Stavros Tritsonis. UEFA l-a delegat și pe oficialul său Joel Wolff, din Luxembrug, pentruj oc, iar arbitrii vor fi monitorizați de către un danez – observatorul Jorn West Larsen.

Miercuri, 28 august, de la 10.30, pe terenul din incinta cantonamentului de la Crângu lui Bot, Contra va conduce ultima ședință de pregătire de dinaintea celei de-a doua dispute cu Swansea City, trei ceasuri mai târziu urmând să susțină, împreună cu unul dintre jucătorii săi, conferința de presă de la stadion. Galezii sunt programați s-o aibă de la ora 17.30, iar antrenamentul oficial al lor va debuta la 18.00, pe arena Ilie Oană. Jurnaliștii vor avea acces și la Crângu lui Bot, și pe stadion doar la primele 15 minute ale ședințelor de pegătire ale celor două combatante.