După un alt Sony, şi un alt Patrick – la Petrolul

Redactia -

Potrivit ofiţerului de presă al SC FC Petrolul Ploieşti, Ionuţ Pană, la antrenamentul de luni seară, de pe terenul din localitatea austriacă Waidring, au apărut doi jucători noi, ambii de naţionalitate belgiană. Primul este un atacant de origine africană, Patrick Dimbala Mawongo (foto, în stânga; www.fcpetrolul.ro), are aproape 30 de ani şi măsoară 1,86 metri în înălţime. Ultima echipă la care a evoluat a fost Panionios Atena, în prima ligă a Greciei, ţară în care a jucat încă din anul 2007. Al doilea, Julian Bisconti (foto, în dreapta), e un mijlocaş foarte tânăr, de 19 ani, care a fost junior al clubului francez OGC Nice. Dimbala este născut la Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo, pe 20 septembrie 2012, şi a mai bifat în carieră, în afară de Panionios, următoarele cluburi: Eendracht Aalst, KAAJulien_Bisconti_la_Waidring_cu_Petrolul_fcpetrolul.ro Gent şi Excelsior Mouscron (toate trei din Belgia), Levadiakos, PAS Giannina şi     Levadiakos (toate trei din Grecia). A jucat în 227 de meciuri şi a înscris 50 de goluri. Julian este fiul lui Roberto Bisconti, fost jucător al Rapidului Bucureşti, în perioada 2002-2003, atunci când a fost antrenat de către Mircea Rednic, în sezonul următor transferându-se la Standard Liege.

Cei doi belgieni, care mai mult ca sigur au venit pe filiera noului antrenor principal al Petrolului, rezident la Liege, vor mai fi urmăriţi şi la alte antrenamente, dar poate chiar şi în testul de mâine, 3 iulie 2012, cu amatorii de la SV Seekirchen. La şedinţa de pregătire la care au apărut şi cei doi străini a participat şi Lukasz Szukala, după ce a absentat două zile, din cauza unei răceli. De faţă s-a aflat, conform www.fcpetrolul.ro, şi antrenorul secund al echipei naţionale a României, Eugen Neagoe.

Dacă până acum, Petrolul mai adusese un Sony în lot, în afara lui Mustivar mai fiind şi haitianul Alcenat, de-acum ar putea avea un alt Patrick, odată cu renunţarea la transferul lui Osiako!