După una caldă, la Piatra Neamţ, alta – foarte rece pentru Astra, în „bazinul” de pe propriul stadion

Redactia -

Disputat pe o vreme imposibilă – ploaie torenţială ce a transformat gazonul „Columbiei” într-un… bazin -, meciul dintre Astra şi FC Braşov a fost pierdut la scor, 1-4 (1-1), de ploieşteni, în faţa unei echipe recent învinsă, acasă, de Steaua Bucureşti. Întorşi de la Piatra Neamţ cu pieptul bombat, după succesul în dauna Ceahlăului (2-1), jucătorii lui Mircea Rednic au fost de nerecunoscut, joi, 17 mai 2012, cu precădere în repriza secundă, când au încasat trei goluri, pe final de partidă. Portughezul Pedro Moutinho a deschis scorul în minutul 19, transformând siguranţă o lovitură de pedeapsă, dictată însă eronat de către arbitrul vâlcean Cătălin Buşi, faultul – dacă o fi fost – al japonezului Takayuki Seto, asupra altui lusitan, Nuno Viveiros, fiind în afara careul de 16 metri! Un sfert de oră mai târziu, golgheterul „dracilor”, nigerianul Kehinde Fatai (foto, felicitat de tehnicianul său; www.prosport.ro), a reluat din voleu, de la 14 metri, în colţul din dreapta al buturilor lui Mario Felgueiras, tot un portughez. Iar asta ca urmare a centrării lui Ştefan Bărboianu, care altfel a făcut un joc slab. Avea să fie rezultatul primului mitan.

La reluare, africanul a lovit bara, în două rânduri, mai întâi, stâlpul din stânga al porţii braşovenilor, la o fază de atac (57), apoi transversala, la o lovitură de la „11 metri” (82)! O schimbare inspirată a lui Ionuţ Badea – a autorului deschiderii scorului, cu ex-petrolistul Hadnagy Attila – avea să fie decisivă, atacantul bifând o „dublă”, în minutele 75 şi 79, după un şut în diagonală de la 12 metri, pe lângă Silviu Lung jr. – echipat în roşu complet, după ce renunţase la cel negru, udat de ploaie, în cel dintâi mitan -, şi ulterior unei lovituri cu capul, de la 11 metri, în colţul în care înscrise şi Fatai. Hadnagy i-a ridiculizat de fiecare dată pe penibilii olteni Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu! Aproape de ultimul fluier, Braşovul a mai beneficiat de un penalti, ca urmare a faultului lui Bogdan Rusu asupra lui Alexandru Mateiu. Cum Moutinho nu mai era pe teren, sarcina transformării şi-a asumat-o Vasile Olariu, fostul specialist al fazelor fixe de la de-acuim defuncta Victoria Brăneşti. Şi aşa s-a făcut de 4-1, Rednic fiind scos din minţi de acest rezultat ruşinos!

ASTRA: S. Lung jr. 5 – Bărboianu 5, V. Găman 4, Oprsal 5, Junior Morais 5 – B. Pătraşcu 5.5 (46 – Fl. Pătraşcu 5), Seto (cpt) 5.5 – William de Amorim 5.5 (77 – B. Rusu), Spadacio 5.5, Ţigănaşu 5 (86 – Laionel) – Fatai 7. Antrenor: Mircea Rednic.

FC BRAŞOV: Felgueiras 6 – Ciupe 5.5 (69 – Velayos 6), Ricardo Machado 6, L. Munteanu (cpt) 6, Cr. Ionescu 7 – Nuno Viveiros 7, Davide Dias 7, Mateiu 7, Mauro Alonso 6.5 (90+1 – Damian) – Pedro Moutinho 7.5 (70 – Hadnagy 8.5). Antrenor: Ionuţ Badea.

Au arbitrat: Cătălin Buşi 6 (Râmnicu Vâlcea) – Petruţa Iugulescu 7 (Târgovişte) şi Bucsi Laszlo 6.5 (Sfântu Gheorghe).

Supervizor: Ion Neagu (Bucureşti).

Observatori: Mircea Cezar Ionescu (Bucureşti), pentru joc, şi Aron Huzu (Sibiu), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Seto (19), Ricardo Machado (82), Oprsal (88), B. Rusu (90).