După accidentarea din meciul cu Sporting, Georgian Păun așteaptă cu sufletul la gură diagnosticul de după RMN

Dragos Trestioreanu -

După accidentarea din meciul cu Sporting, Georgian Păun așteaptă cu sufletul la gură diagnosticul de după RMN

Încă din debutul primului meci oficial din anul 2018 al Petrolului, cel de duminică, împotriva echipei Sporting Roșiorii de Vede, încheiat cu victoria la limită a echipei sale, scor: 1-0, mijlocașul ofensiv de bandă stângă al trupei găzarilor, Georgian Păun, a suferit o accidentare urâtă la laba piciorului drept. Însă, a dorit să continue jocul, simțindu-se bine pregătit și foarte motivat. A mai fost lovit încă o dată în același loc de către Dănuț Ivănică, în careul mare, dar centralul Kovacs Szabolcs a crezut că și Păun ar fi simulat, așa cum o făcuse în minutul 3 coechipierul acestuia, Sergiu Arnăutu, pe care îl și avertizase. A porcedat la fel și cu Georgian, dar reluările TV arată că mai degrabă au existat circumstanțe pentru acordarea, mai devreme, a unei lovituri de la „11 metri”, cea din final fiind ratată de Claudiu Tudor.

Refuzând să ceareă schimbarea, așa cum ar fi fost normal, Georgian Păun a dat dovadă de devotament și spirit de sacrificiu, cu riscul de a-și agrava accidentarea. El a fost executantul loviturii de la colțul terenului, în urma căreia Jean Prunescu a marcat golul victoriei. Abia după ce a fost schimbat, după aproape o oră de la momentul primei lovituri încasate, a început să șchiopăteze, suporterii înțelegând că înlocuirea se făcuse din motive obiective. Consultat de dr. Mircea Miu, colaborator al FC Petrolul, Păun a aflat că un diagnostic precis nu poate fi dat decât după efectuarea unei radiografii magneto-nucleare (RMN), la prima vedere însă părând fi vorba despre ceva mai serios.

Văzând fotografia pe care și-a făcut-o fotbalistul, este clar că avem de-a face cu un hematom urât, extins destul mult pe laba piciorului drept, sub degetul mare, și că resorbirea lui va necesita timp. Georgian va merge luni la Spitalul CFR, din Ploiești, acolo unde se va supune fără întârziere unui RMN, investigația cea mai precisă care conduce la stabilirea unui diagnostic exact. Urmează apoi a se aprecia și perioada de recuperare până la revenirea la antrenamente și la meciuri. Se speră totuși că nu va fi un diagnostic dur, iar întoarcerea la joc să fie astfel cât mai rapidă. Așa ar fi cel mai bine, pentru că Georgian Păun este un titular important al Petrolului.

Foto: arhivă personală și www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)