Copilu a pus la treabă IGI și o clinică medicală, pentru a se vedea dacă se pot rezolva trei transferuri la FC Petrolul. Mai sunt numai opt meciuri de jucat din play-out și ar putea intra timpul în sac pentru clubul găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

Copilu a pus la treabă IGI și o clinică medicală, pentru a se vedea dacă se pot rezolva trei transferuri la FC Petrolul. Mai sunt numai opt meciuri de jucat din play-out și ar putea intra timpul în sac pentru clubul găzarilor!

Împrumutătorul ACS Petrolul ’52 Ploiești, Marian Copilu, a demarat în forță, notează media centrală, cu asigurarea a două salarii restante, pe decembrie trecut, respectiv ianuarie a.c., la toți salariații din clubul găzarilor. A plătit și sumele necesare pentru stingerea tuturor litigiilor, precizează aceeași media bucureșteană. Totul – prin intrarea în conturile ploieștenilor a unei prime tranșe de 500.000 de euro din totalul împrumutului promis de 714 milioane de lei! Apoi, a trecut și la lotul de jucători, după un mijlocaș ofensiv brazilian, Jefferson Nogueira Junior (foto sus; 29 de ani), cel care a debutat cu gol în meciul amical de la Săftica, de sâmbătă, 25 martie, 1-1 cu Dinamo București, i-a mai adus pe ivorianul Ismaël Diomande (foto mijloc, la minge; 30 de ani) și pe românul Iasmin Latovlevici (foto jos; 36 de ani). Ambii sunt ex-internaționali ai țării lor de baștină. Pentru definitivarea actelor celor trei, Copilu a pus la treabă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), în vederea obținerii permisului de muncă al lui Jefferson, și o clinică medicală, pentru un control de specialitate amănunțit al lui Diomande și Latovlevici. Urmează, cumva, și venirea portarului lituanian Giedrius Arlauskis, și el liber de contract, bașca un apropiat al al lui Copilu?

Dacă brazilianul și-a dovedit deja calitățile despre care se auzise, de altfel, deci și maxima utilitate, feedback-ul ivorianului, care are avantajul și al cetățeniei franceze, este foarte bun. Dar – deși are numai 30 de ani – prestațiile sale remarcate datează cam de pe vremea în care era coechipier cu… Bănel Nicoliță, la St.Etienne! Internațional cu 18 selecții și un gol marcat pentru Coasta de Fildeș, Ismaël Diomande este mijlocaș defensiv, care poate juca însă și ca fundaș central, dar și mai în față. El a acuzat unele probleme medicale, cele care au condus la despărțirea, în februarie 2023, de Samsunspor, o echipă din eșalonul secund al Turciei.

Ca și Diomande, și Iasmin Latovlevici nu a mai jucat din noiembrie anul trecut, ambii fiind liberi de contract după despărțirea de trupa turcă mai sus-menționată, respectiv de FC Argeș Pitești. Bănuiesc că, fundaș stânga de formație, fostul campion cu Steaua București și CFR Cluj a fost adus pentru a-i fi back-up internaționalului „U21”, Valentin Țicu. La prima vedere, Jefferson este apt deja de a intra în primul „11” – dacă va și primul în timp util, desigur, permisul de muncă – la derbiul play-out-ului de la Craiova, cu FCU 1948 Craiova, de vineri,  31 martie, ora 21.00. În schimb, se presupune că Diomande și Latovlevici nu ar fi, acum, cu pregătirea fizică la zi și mai au nevoie, deci, de ceva timp pentru a se pune la punct. Oricum, pe posturile lor există titulari buni în acest moment, cel mai util, urgent, fiind fotbalistul cariocas mai sus-amintit.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.gsp.ro și www.eurosport.ro