După amicalul cu Astra Giurgiu, „lupii” au revenit la antrenamente, antrenamente, antrenamente… Când la Strejnicu, când la Pleașa, dar e păcat că sunt tot mai dificil de găsit parteneri pentru meciuri amicale!

Dragos Trestioreanu -

După amicalul cu Astra Giurgiu, „lupii” au revenit la antrenamente, antrenamente, antrenamente… Când la Strejnicu, când la Pleașa, dar e păcat că sunt tot mai dificil de găsit parteneri pentru meciuri amicale!

Cu chiu, cu vai, mai cu noroc, fotbaliștii de la FC Petrolul Ploiești au putut „asezona” antrenamentele… „fără număr” din cantonamentul-carantină cu un meci amical. Mai exact, cel cu Astra Giurgiu, care a avut loc joi, 11 iunie 2020, pe arena Ilie Oană, și s-a terminat cu scorul de 0-0. Apoi, s-a trecut iar la antrenamente, antrenamente, antrenamente. Ba chiar, luni, 15 iunie – după ce vineri și sâmbătă a fost câte unul -, au fost programate două; primul – de dimineață, pe terenul de la fosta bază Conpet, de la Strejnicu, iar al doilea, după-amiază, la Pleașa, cele două locuri obișnuite deja de pregătire pentru „lupi”, în starea de alertă.

Îmbucurător a fost că luni, sub comanda șefului staff-ului tehnic, Costel Enache, s-au pus toți cei 24 de jucători care au parcurs etapele cantonamentului-carantină de la „Vigo Hotel”. Adică, au revenit și cei doi accidentați care au lipsit de la unele antrenamente de săptămâna trecută și au fost absenți și la amicalul cu Astra, mijlocașul „U 20” Mario Bratu și atacantul Sergiu Arnăutu. Din acest punct de vedere, Enache – antrenorul – se poate considera privilegiat cu 19 zile înainte de ziua celui dintâi meci din play-off. Deși, și mai bine ar fi să îi aibă pe toți la dispoziție la data debutului oficial, pentru a avea de unde-i alege pe cei 20 care vor fi înscriși în raportul de joc. Cel al unui meci în care adversara nici acum nu se cunoaște, fiind posibil chiar ca FRF să tot amâne tragerea la sorți, din cauză că așteaptă semnale precise de la autorități, în privința cazurilor din pandemia de coronavirus!

Dacă cele de mai sus sunt vești bune, nu, în schimb, și în privința organizări de partide verificare, după cea cu „dracii negri”, cei care au bifat a doua remiză albă consecutivă, după patru zile, în prima partidă oficială din starea de alertă: 0-0, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. O echipă antrenată chiar de luni, 15 iunie, de către cehul Dușan Uhrin și care a jucat în 10 fotbaliști încă din repriza întâi, ulterior expulzării de pe teren, pentru un cartonaș roșu direct, a lui Dumitru Cardoso!

Singura șansă de a face amicaluri ar fi fost cu echipe de la Liga 1 sau Liga a III-a. Cele care fie au reînceput competiția, fie se pregătesc pentru barajul de promovare în L2. Firesc, nu se pune problema a se face un test cu… viitoare adversare din  play-off-ul eșalonului secund!

Din păcate, cu formațiile din a treia ligă nu se poate juca acum, deoarece acestea nici măcar nu au făcut testările obligatoriile, „dublele” lor urmând a fi organizate – se speră! – abia în luna august! Astfel încât, au rămas în discuție trupele din play-off-ul sau play-out-ul Ligii 1. S-ar putea face astfel jocuri cu echipe care ar avea dueluri cu FC Botoșani, respectiv Dinamo, cluburi la care au fost depistate, recent, persoane infectate cu virusul Covid-19! Motiv pentru care primele partide ale lor, cele de la CSU Craiova și contra Chindiei Târgoviște, s-au și amânat, sine die.

Cum grupările de L1 dispută meciuri la foc continuu, din trei în trei zile adică, este greu de crezut că ar risca vreun antrenor să-și accidenteze fotbaliști într-un meci amical cu Petrolul. Ba mai mult, trebuie luată în discuție și distanța dintre Ploiești și localitatea în care domiciliază o formație programată a combate cu Botoșaniul sau Dinamo și care ar rămâne… fără adversară. Așa că, oricât s-ar da peste cap conducători găzarilor – reiau acum o temă pe care am mai tratat-o -, misiunea lor devine aproape imposibilă! Iar dacă tot se antrenează, fără să și joace, nu-i deloc productiv pentru o „armată” de fotbaliști, atâția câți are FC Petrolul acum în pregătire!

Foto: www.fcpetrolul.ro