După ce a cucerit faza locală a Cupei României și și-a întărit lotul, MFC Ploiești visează la eventul prahovean din minifotbal!

Dragos Trestioreanu -

După ce a cucerit faza locală a Cupei României și și-a întărit lotul, MFC Ploiești visează la eventul prahovean din minifotbal!

Ulterior participării la turneul final național al Cupei României, la minifotbal, în calitate de câștigătoare a fazei locale a competiției așa-zise KO, echipa MFC Ploiești a avut parte de o vacanță de vară mai lungă decât la fotbalul de pe teren mare, însă doar jucătorii au fost în relaș, managerul general-antrenor-jucător Gabriel Georgescu neavând timp liber, el având normă… triplă, după cum se vede, și ocupându-se astfel și de întărirea lotului, dar nu numai, pentru a ataca un obiectiv superior ediției trecute, mai precis, eventul.

Da, Cupa și campionatul, din Liga de Minifotbal Prahova, și le doresc băieții din trupa MFC-ului și tehnicianul lor, ambiția generală fiind s-o detroneze pe Chedra Tax, gruparea cu numărul unu, în ultimii ani, din minifotbalul local! Pentru sezonul următor, al cincilea al din istoria echipei, sezon în care va debuta miercuri, 5 septembrie, de la ora 19.50, la baza Kiru Sport, acum în compania unei formații nou-înființate, Saavi Sport, care este pregătită – potrivit www.mfcploiesti.hornexpert.ro – de către un fost echipier al MFC-ului, Valentin Simion, Gabi Georgescu va avea la dispoziție următorul efectiv, precizând înaintea prenumelui și a numelui numărul de pe tricou: 12. Mihai Vanghele;  77. Mihai Șerban  (portari); 13. Alexandru Crăciun;  3. Gabriel Năstase; 6. Roberto Alecsandru  (nouă achiziție); 4. Cristian Stan;  18. Sebastian Miu (fundași); 10. Florin Ghica; 5. Bogdan Anghel; 28. Irinel Ivan;  8. Eugen Rudaru; 14. Cristian Stănescu (mijlocași); 9. Cristian Arnăutu;  20. Dănuț Iancu; 11. Vlad Badea  (de la defuncta Viking Pruszynski); 7.  Gabriel Georgescu (atacanți). Staff-ul tehnic îi cuprinde, în afara lui Georgescu, pe secundul acestuia, Irinel Ivan, pe antrenorul portarilor, Mhai Șerban, toți trei fiind și memebri ai lotului de jucători, pe preparatorul fizic Florin Ghiță, iar delegat este tot un jucător – Sebastian Miu. Colectivul de conducere este stufos, ca la un club care se respectă, și îi are în organigramă pe Iustin Chivu (președinte), Cezar Stoichiciu (manager sportiv, ex-director general al CSM Ploiești), Gabriel Georgescu (manager general), Daniel Constantin (director tehnic), Florin Ghiță (director sportiv) și Răzvan Zmău (director de imagine). După cum se observă, există câțiva membri ai familiei MFC Ploiești având câte două funcții, Gabi Georgescu chiar trei, așa cum scriam mai sus, explicația fiind că sunt prezenți încă de la înființarea acestei echipe.

Cunoscătorii fotbalului de pe teren mare jucat la nivelul întrecerilor județene cu siguranță au observat că, în efectivul „galben-negrilor”, predomină jucătorii mai vechi sau mai noi de la campioana en-titre, CS Blejoi: Gabriel „Belo” Năstase, sosit în pauza de vară și fiind o surpriză deosebit de plăcută, conform declarațiilor oficialilor echipei, ca fundaș central stânga, în tandem cu Alexandru Pârvu, venit de la AS Ploeașa, fost echipier al MFC-ului, Eugen Rudaru, Dănuț Iancu, înregimentat tot în vară și fiind un om de gol redivivus, și Vlad Badea. Tot de la CS Blejoi era, sezonul precedent, și Theodor Bojoagă, dar, inginer de meserie, a ales calea unui job în Olanda. Acum, din efectiv, după cum se observă mai sus, face parte și un fotbalist care a cunoscut debutul pe prima scenă a fotbalului jucat pe teren mare, ex-petrolistul Roberto Alecsandru.

La început de întreceri, Gabriel Georgescu declară: Munca depusă în cei patru ani în care echipa a crescut de la sezon la sezon atât din punct de vedere sportiv, cât și al marketingului, precum și realizările sportive din această perioadă, m-a făcut să-mi doresc continuitate alături de acești băieți și în viitorul an competițional. Sunt convins că, în sezonul care stă să înceapă, MFC Ploiești va arăta cel puțin la fel de bine ca și în cel trecut, iar la final, rezultatele, mai bine zis performanțele, se vor vedea”.