După ce a fost, anul trecut, o parte din FC Botoșani la Petrolul, acum este rândul… Iașiului? Vine Stoican cu mulți foști jucători ai săi de la CSM Poli?

Dragos Trestioreanu -

După ce a fost, anul trecut, o parte din FC Botoșani la Petrolul, acum este rândul… Iașiului? Vine Stoican cu mulți foști jucători ai săi de la CSM Poli?

Deși nu s-a transmis nimic oficial în privința numelui înlocuitorului lui Gheorghe Mulțescu pe banca tehnică a FC Petrolul Ploiești și nici a viitorului lot al „lupilor”, așa cum se întâmplă mai ales la fotbal niciun secret nu poate fi ținut prea mult timp! Astfel, deși, la un post sportiv central de radio, Flavius Stoican a făcut declarații de parcă auzise prima oară, atunci, de… Petrolul, aproape toată lumea știa că el va fi viitorul „A1” al trupei „galben-albaștrilor”! Ba mai mult, au apărut informații și despre jucători care ar fi în discuții pentru a veni pe arena „Ilie Oană”, în ediția următoare de campionat. Dacă așa o fi, atunci – după ce a „descălecat” aici, vara trecută, dar  nu numai, o parte din FC Botoșani, nici prea multă, dar nici chiar puțină, ar urma, se aude, un desant aproape ca pe pe vremea… regretatului Florian Walter. De data aceasta de la Iași, de la CSM Poli, mai exact. Evident că adevărul se va afla, mai mult ca sigur, luni, 24 iunie 2019, în urma conferinței de presă și a primului antrenament al Petrolului.

Până una-alta, aflăm, de pe o rețea de socializare, că singurul portar aflat sub contract cu găzarii, Mirel Bolboașă, ar fi fost îndepărtat de la club, pe nedrept, apreciez, căutându-se acum soluții de înlocuire în rândul unor apărători ai buturilor de la CSM Poli, precum un moldovean de peste Prut, Denis Rusu, junele Ștefan Târnovanu și… Alberto Cobrea (ex-căpitan al falimentatei SC FC Petrolul). Asta dacă nu cumva vor fi aduși chiar toți trei! Tot de la Iași se zice că ar mai veni – se auzise deja, de fapt! – Ionuț Cioinac și Mădălin Mihăescu, mijlocașii defensivi având deja contractele reziliate cu CSM Poli, dar și Alexandru Zaharia și un alt june, Patrick Petre, fiul cel mare al fostului internațional Florentin Petre, antrenor al Daciei Unirea Brăila. Pe listă se zvonește că ar mai fi și fundașii laterali ai Iașiului, Gabriel Bosoi și Narcis Bădic, despre primul fiind vorba și în trecutul campionat, dar a refuzat în cele din urmă. Și tot de la Iași s-ar părea că a fost luat, acum cu titlu definitiv, Cătălin Ștefănescu, unul dintre favoriții arenei Ilie Oană, în sezonul 2018-2019. 

Din afara… Iașiului s-ar părea că ar fi, deocamdată, antamat numai un brazilian căsătorit cu o româncă, Walace da Silva, cel mai familiarizat cu „Ilie Oană”, el evoluând pe acest stadion în Liga 1, cu fosta Juventus București, înainte de a trece la FC Voluntari, Dunărea Călărași și Ittehad Alexandria, ultima din cel dintâi eșalon al Egiptului. Asta ar fi deocamdată, restul urmând a fi… lăsat pe luni, atunci când se va ști și care dintre cei aflați sub contract vor mai rămâne pe loc și în sezonul viitor. Ceea ce-i sigur, din staff-ul lui Flavius Stoican nu va mai face parte, după ultimii doi ani de colaborare, și preparatorul fizic moldovean de peste Prut Denis Zmeu, ex-mijlocașul defunctei FC Vaslui semnând, recent, un contract cu armenii de la Ararat Erevan.

Foto: www.prosport.ro, www.fcpetrolul.ro și www.gsp.ro