După ce-a luat și al doilea examen dificil din deplasare, Blejoiul se poate pregăti deja de baraj! Meciul cu Boldeștiul, doar o formalitate

Dragos Trestioreanu -

După ce-a luat și al doilea examen dificil din deplasare, Blejoiul se poate pregăti deja de baraj! Meciul cu Boldeștiul, doar o formalitate

CS Blejoi, campioana de toamnă a Ligii A Prahova și, totodată, liderul la zi al eșalonului de elită județean, a trecut cu succes de cel de-al doilea – de fapt, trebuia să fie al treilea, dar condițiile meteorologice nefavorabile recente au condus la o devansare a ordinei de desfășurare a meciurilor – examen foarte dificil al returului, cel cu CS Păulești, gazdă pe arena Gheorghe Șilaev, în week-end. Întărită, din această ediție, cu doi foști echipieri ai Petrolului, unul din ligile a patra și a treia, altul – doar din a patra, portarul Ionuț Marinică, respectiv mijlocașul central Vladimir Butufei, Păuleștiul – evoluând și pe terenul pe care combate… acasă încă de la începutul sezonului, din cauza unei extinderi a suprafeței de joc a stadionului din localitatea de domiciliu – era cotată pe bună dreptate cel mai periculos adversar actual al Blejoiului. Și totuși, trupa lui Iulius Mărgărit și Silvian Dobre a trebuit să se recunoască învinsă, scor: 0-2 (0-1), după un meci în care tabăra oaspete a acuzat din plin arbitrajul centralului câmpinenan Mihai Amorăriței, delegat la derbi în calitate de cel mai bun arbitru al momentului din județul Prahova.

În principal, blejoienii au reproșat cum a tratat Amorăriței două faze din finalul meciului, la scorul de 1-0 în favoarea lor, reușită a ex-petrolistului Vintilă (minutul 40), cu capul, de la 10 metri, el învingându-l pe fostu-i coechipier Marinică, după o centrare ca la carte a lui Cristian Mihăiță. Astfel, în minutul 87, același Mihăiță a scăpat singur și a ajuns față în față cu portarul junior Dragnea, la- driblat pe acesta, iar apoi a căzut în suprafața de pedeapsă, fotbaliștii echipați în roșu solicitând acordarea unei lovituri de la „11 metri”, refuzată însă de centralul câmpinean, acesta informîndu-i pe antrenorii Blejoiului că nu a fost vorba despre niciun contact în careu. Printr-o logică simplă, arbitrul a ignorat atunci o… simulare a jucătorului lui Vlad și Coșieru, iar cum mai primise un „galben” în prima repriză, ar fi trebuit eliminat pentru al doilea avertisment!!! Trei minute mai târziu, cei de la CS Blejoi au „luat foc din nou” din cauza lui Mihai Amorăriței, deoarece a întors o fază, refuzându-le un avantaj ce-ar fi condus la desprinderea pe tabelă a lor. Mai precis, Vintilă a scăpat, și el, singur spre buturile adverse, a fost ajuns puțin în afara careului mare de către Lungu, cel care l-au faultat din spate. Moment în care, ieșit din poartă și avansat, Dragnea s-a ciocnit cu autorul deschiderii scorului. Mingea a sărit însă la același Cristian Mihăiță, aflat la 10 metri de poarta goală în fața unui gol iminent!

Însă, Mihai Amorăriței a luat decizia de a acorda… lovitură liberă de la 17 metri în favoarea oaspeților și de a-i arăta „roșu” direct fundașului central al Păuleștiului, blejoienii protestând din nou vehement, atunci! Tot ei nu au înghițit deloc că arbitrul a părut a avea o balanță diferită în privința acordării avertismentelor, umplându-i de „galben” (8 față de 4) pe cei de la CS Blejoi și – au acuzat tot cei din urmă – Bărăgan și Butufei ar fi fost iertați de același cartonaș în prima repriză, primindu-l în a doua, dar centralul trecând cu vederea un „capac” al fiului lui Petrică Butufei pus lui Irinel Dumitru, în minutul 81, chiar în fața băncii de rezerve a trupei vizitatoar, care ar fi condus la eliminare! Și gazdele i-au reproșat câmpineanului că nu l-a eliminat mai devreme pe Ruptureanu, cel care a primit al doilea cartonaș galben în minutul 77, dar păuleștenii au apreciat că ar fi trebuit să-l vadă cu 420 de secunde mai devreme!

Trecând de la arbitraj la meciul propriu-zis, a fost unul dominat da capo al fine de CS Blejoi, care a mai avut și alte ocazii de a deschide scorul mai devreme și, apoi, de a se desprinde, înainte de reușita frumoasă de 2-0, venită în urma unei faze create, respectiv finalizate de fotbaliști care au început meciul pe bancă și au intrat în final pe teren, Vlad Badea (90+1) și Ionuț Enciu (87)! Era minutul 90+3, când cei doi s-au distrat de minune cu defensiva păuleștenilor, cel din urmă, de meserie mijlocaș la închidere, pătrunzând ca un veritabil atacant și executându-l cu sânge rece pe junele Dragnea. În rest, tânărul blejoian produs al defunctului CCJ al SC FC Petrolul, Pîrvu, a fost aproape de gol în minutele 16, 37 și, mai ales, 73 (transversală), iar Vintilă (48) și Mihăiță (67) – la fel. Deși gazde, cei de la CS Păulești au avut prima – și ultima – oportunitate de a marca, când ar fi și egalat, abia în minutul 86, Butufei jr. șutând pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Adrian Gheorghe, de la marginea careului mare. Foarte puțin pentru echipa aflată pe locul secund, la cinci puncte în spatele șefei de pluton!

În urma și a acestui succes, după cel de la AFC Bănești-Urleta, scor: 5-3, CS Blejoi a rezolvat nu numai calificarea la baraj, având meciuri mai ușoare după cel reprogramat cu Petrolistul Boldești, de marți, 3 aprilie 2018, ora 17.00, de pe propriul teren, ci și câștigarea titlului județean! Este greu de crezut că Păuleștiul, rămasă în urmă la 8 puncte, ori mai sus-amintitele Boldești și Bănești-Urleta, aflate acum la 12, respectiv 14 lungimi în spate, ar mai putea emite vreo pretenție la adjudecarea campionatului Ligii A Prahova. Altfel, ca o echipă care se respectă, după ultimul fluier al lui Mihai Amorăriței, Irinel Dumitru & Co. au luat cap-compas localitatea de domiciliu a clubului lor, pentru a face, la sala de sport de acolo, o ședință de refacere, știut fiind că Petrolistul a avut trei zile pentru așa ceva, pe când ei – numai una, până la susținerea ultimului duel cu adevărat dificil, revanșa în fața grupării lui Marian Ilie și Marius Rădulescu, singura care i-a învins în acest sezon, până în prezent. Scriam în titlu că meciul va fi o formalitate pentru Blejoi nu pentru că oaspeții nu ar oferi o replică solidă, ci pentru că acest rezultat nu va mai conta prea mult în economia finală a întrecerilor!

CS PĂULEȘTI: I. Marinică (80 – Dragnea) – Țugui (86 – Al. Zamfir), Pripu (cpt), Al. Lungu, Al. Radu – Bărăgan, Cocu – L. Dumitru (46 – Căpraru), Vl. Butufei, Stere (80 – Pantilimonescu) – A. Ciobanu. Colectiv tehnic: Iulius Mărgărit (antrenor principal), Silvian Dobre (antrenor secund).

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Ruptureanu, V. Iordache, I. Filip, Cl. Stoica – Ir. Dumitru (cpt; 87 – I. Enciu), Rudaru – Pîrvu (82 – Ghinea), Bojoagă, Cr. Mihăiță (90+1, Vl. Badea) – Vintilă. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (antrenor principal), Emil Coșieru (antrenor secund).

Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Louis Oprescu (Ploiești) și Iulian Bălănescu (Plopu).

Observator AJF: Constantin Safta (Iordăcheanu).

Cartonașe galbene: Rudaru (18), Cr. Mihăiță (31), Al. Lungu (44), Ruptureanu (45 și 77), Vl. Butufei (56), Vintilă (70), Bărăgan (72), Bojoagă (85), Cl. Stoica (87), Al. Radu (90+1), I. Filip (90+2).

Cartonașe roșii: Ruptureanu (77), Al. Lungu (90).

Foto: Paul MÂINEA