După ce-a plecat cu un punct de pe „Ilie Oană”, Văleniul va fi cea dintâi gazdă a meciului noii campioane județene, Petrolul ’52

Dragos Trestioreanu -

După ce-a plecat cu un punct de pe „Ilie Oană”, Văleniul va fi cea dintâi gazdă a meciului noii campioane județene, Petrolul ’52

Anul trecut, mai spre finalul turului ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, pe arena Ilie Oană, din Ploiești, CSO Teleajenul Vălenii de Munte a oferit replica liderului de-atunci, AS Petrolul ’52. Cu „autobaza din dotare”, trupa pregătită în prima jumătate de sezon de fostul astrist și petrolist Vasile Voinea a scos un punct mare, fiind a doua grupare care a reușit o astfel de… performanță, după AFC Bănești-Urleta, scăpată și ea (tot) cu un 0-0, la Ploiești. Urmare acelei remize albe, Petrolul ’52 a pierdut cel dintâi loc din ierarhie, până în etapa a XV-a, ultima a turului, în favoarea formației CS Blejoi, pe care a depășit-o, în clasament, abia în… ultima secundă a jocului de acasă contra formației CS Mănești 2013 Coada Izvorului.

Astăzi, 24 mai, situația e cu totul alta. Petrolul a și devenit campioană județeană, punând în runda trecută nouă lungimi față de aceeași secondantă de la finele turului, CS Blejoi. Cum are și avantajul meciurilor directe (3-0, în deplasare, și 5-0, pe teren propriu), s-a proclamat deja câștigătoare a titlului eșalonului de elită local. La Vălenii de Munte, formația locală o primește, azi, de la ora 18.00, de pe un liniștitor loc de la mijlocul ierarhiei, cel de-al VII-lea, dar fără tehnicianul-jucător Voinea, cel care s-a retras după puțin etape din retur, locul fiindu-i luat de către fostul secund, Radu Sârbu. Dar care este suspendat și-ar putea să fie substituit, în spațiul tehnic, la acest meci de… Gabriel Cojanu, portarul de rezervă al Teleajenului și, totodată, organizatorul de competiții al acestei trupe. În afara lui Cojanu (numărul 22 pe tricou), care va figura în raportul de joc ca portar, vor mai apărea goal-keeper-ul titular Marian Șandru (25), care, pe „Ilie Oană”, a apărat chiar și o lovitură de pedeapsă, executată de căpitanul oaspeților de azi, Claudiu Tudor, precum și jucătorii de câmp Miodrag Savu (5) , căpitanul echipei, Flavius Savu (2), Mihai Stanciu (17), Sergiu Toader (6), Alexandru Ștefan (4), Alexandru Lungu (3), Ion Milu (12), Liviu Cernea (10), Mihai Grigore (11), Ștefan Rădulescu (8), Ionuț Minoiu (14), Catrinel Beznea (9), Cosmin Neculae (15), Lucian Cruceru (7), Ionuț Tănase (16) și Alexandru Stroescu (18). Un efectiv din care se va alege, desigur, cel mai bun „11” al momentului.

Deși echipa pe care o antrenează, Petrolul ’52, a câștigat titlul județean cu trei etape mai devreme de finiș, Octavian Grigore și Gheorghe Liliac au pregătit foarte serios acest joc, deplasând la Văleni cel mai bun lot de 18, cu o singură excepție – tânărul fundaș stânga Mihai Velisar, căruia i s-a permis să-și însoțească în Bulgaria colegii de promoție la banchetul de final de liceu. În schimb, a revenit Jean Prunescu, căruia i s-a dat un meci de… respiro, etapa trecută. Împreună cu Prunescu (3), în „foaie” vor mai fi trecuți, sub denumirea ACS Petrolul ’52 Ploiești, portarii Ionuț Marinică (1) și Claudiu Chiș (12), fundașii Răzvan Catană (20), Alberto Olaru (15), Roberto Alecsandru (5), Gabriel Frâncu (2), Alexandru Radu (18), mijlocașii Claudiu Tudor (10), Daniel Chiriță (25), Vladimir Butufei (6), Nini Popescu (11), Ilie Dumitrescu (7), Georgian Păun (14), Dragoș Gheorghe (17), Tiberiu Nițescu (8), plus atacanții Roland Stănescu (27) și Adrian Vintilă (9).

Pentru cei care nu vor putea ajunge la Văleni, fiind vorba totuși despre o zi de lucru, siteul www.sportonlineph.ro – prin canalul său de Youtube – va oferi, ca de obicei în acest sezon, o transmisiune live, motiv pentru care am procedat și la specificarea numerelor de pe tricouri ale combatanților. Totuși, pe micuța arenă locală, care nu poate suferi lucrări de modernizare, din cauza unei revendicări veche de vreo trei ani, sunt așteptate câteva sute de suporteri ai echipei vizitatoare, cea care a avut, în actuala ediție, cei mai mulți susținători morali, în deplasare, dintre toate echipele din Liga A Prahova.

Jocul dintre CSO Teleajenul Vălenii de Munte și ACS Petrolul ’52 Ploiești va fi condus de Mihai Safta, din Iordăcheanu, fiul unui fost fotbalist și arbitru, actual observator AJF Prahova, Constantin Safta, alias Mamulos. Safta va fi asistat de tușierul de prim eșalon național Valentin Ionel Dumitru (Gherghița) și de ploieșteanul Alexandru Zafiriadis. Ca trimis al Comisiei de observatori a instituției din strada Pielari nr. 5, din Ploiești, va fi Cătălin Eugen Popescu, membru al baroului din reședința județului.

Foto: www.sportonlineph.ro