După ce a rezolvat problema seniorilor noi, Petrolul a trecut și la „U 21”. Apoi, a revenit la seniori. Ce urmează?

Dragos Trestioreanu -

După ce a rezolvat problema seniorilor noi, Petrolul a trecut și la „U 21”. Apoi, a revenit la seniori. Ce urmează?

Odată cu promovarea în Liga a II-a, eșalon superior nu numai ca nivel ierarhic, ci și, mai ales, valoric, era cât se poate de limpede că staff-ul de conducere al Petrolului, în cooperare cu noul șef al celui tehnic, va proceda la schimbări masive de efectiv. Dureros, dar imperios necesar pentru palierul imediat de mai sus. Au venit astfel la Ploiești foarte mulți fotbaliști noi, seniori și din categoria „U 21”. Dacă ochiul – sau flerul – a fost bun, vom observa numai când va debuta competiția oficială. Adică, pe 4 august 2018.

Ceea ce este de remarcat la conducerea clubului găzarilor e că a rezolvat din timp o sumedenie de transferuri, rezolvând și o serie de despărțiri prin acordul părților. Potrivit sfatului noului antrenor principal Leo Grozavu – care și-a completat staff-ul cu un tehnician al portarilor, Vasile Șleam, ce li s-a alăturat secundului Mugur Cornățeanu și preparatorului fizic Ovidiu Chiribici, de curând sărbătorit pentru împlinirea vârstei de 32 de ani – la Petrolul au fost aduși seniorii Florin Plămadă, Sebastian Ghinga, Cristian Danci, Lucian Cazan și Alexandru Țigănașu, ultimul ca și semnat. Mai exact, foști elevi ai lui Grozavu. Tot la indicația celui din urmă este aproape de a fi semnat un mijlocaș de bandă străin, Mergem Niziri, un german de origine albaneză, iar deja transferat cu acte în regulă este brazilianul Jean Theodoro Sobrinho. Președintele executiv Cristian Vlad a plusat cu Claudiu Herea, pe care a reușit în sfârșit să-l convingă să vină la Petrolul. Trecând la „U 21”, tot șeful executivului „lupilor” și-a dovedit, de data aceasta, talentul de convingere, atacantul Alexandru Nica punându-și acum apostila pe un contract cu trupa „galben-albaștrilor”, fiind împrumutat de la Juventus București. Iar antrenorul principal și-a dat acordul pentru fi luați cu împrumut și portarul Dan Isvoranu, de la Concordia Chiajna, și mijlocașul central Antonio Cruceru (Viitorul Ovidiu), cel dintâi fiind inclus tot în categoria „U 21”. Deci, deocamdată, Petrolul are 9 nou-semnați, iar doi urmează în cel mai scurt timp, după cum se aude, s-o facă, ambii antrenându-se, de fapt, sub comanda lui Leo Grozavu, de câteva zile.

Din fostul lot au mai rămas pe loc apărătorul buturilor Mirel Bolboașă, seniorii din câmp Jean Prunescu, Paul Antoche, Marius Chindriș, Nini Popescu, Alexandru Ciocâlteu și Sergiu Arnăutu plus cei de la „U 21”: Alberto Olaru, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Saim Tudor, Cosmin Lambru și Mario Bratu. Urmează se pare a mai fi semnat și ploieșteanul detașat tot de la Viitorul, Mihai Ene, ocupat recent cu examenul de bacalaureat. Ene ar fi al treilea semnat, în afara lui Țigănașu și Niziri. Implicit, la acest moment, Grozavu are sub comandă, cu patru zile înainte de deplasarea în Slovenia, în perioada 9-21 iulie, nu mai puțin de 22 fotbaliști. Însă, tot așa cum se aude, achizițiile nu s-au terminat încă, tot așa cum, dacă vor continua, asta ar putea însemna, implicit, și renunțarea la alții, în afara celor deja plecați definitiv, cu titlu de împrumut, la final de angajamente și detașări ori retrași din activitate: portarii Raul Avram și Raul Botezan și jucătorii de câmp Gabriel Frîncu, Alexandru Ichim, Claudiu Tudor, Răzvan Catană, Georgian Păun, Daniel Cîrjan, Cristian Andor și Tiberiu Nițescu.

Cum arată, înainte de stagiul din străinătate, FC Petrolul vom putea observa sâmbătă, 7 iulie, de la oar 11.00, pe fosta arenă Conpet, de la Strejnicu, acolo unde noua divizionară secundă ploieșteană va primi replica unei viitoare colege de întrecere, de la care i-a adus pe Herea și Nica, acum, pe Antoche, vara trecută, și pe Roland Stănescu, în pauza de iarnă a sezonului 2016-2017. CS Balotești, mai exact. Va fi însă doar o primă impresie. Important o să fie, desigur, debutul în campionat, de la începutul lunii viitoare, un debut care, potrivit statutului de promovată din al treilea eșalon, în această vară, Chindriș și compania ar trebui să-l facă pe arena Ilie Oană. Dar, vom vedea…

Foto: www.fcpetrolul.ro