După ce au revenit afară la treabă, pe soare cu dinți și ger, petroliștii au trecut în sală, din cauza ninsorilor și a zăpezii. Unica variantă outdoor de-acum o reprezintă Parcul Municipal Vest

Dragos Trestioreanu -

După ce au revenit afară la treabă, pe soare cu dinți și ger, petroliștii au trecut în sală, din cauza ninsorilor și a zăpezii. Unica variantă outdoor de-acum o reprezintă Parcul Municipal Vest

Marți, 8 ianuarie 2019, la ora 15.30, fotbaliștii de la FC Petrolul, mai vechi și mai noi, s-au întâlnit la arena Ilie Oană și, după circa 30 de minute, au apărut – pe un soare cu dinți și destul de puține grade Celsius în termometre – în fața celor 300 de fani super fideli aflați la tribuna 0 și la Peluza 1 și Peluza 2, așa-intitulata Peluza Latină. În schimb, gazonul arăta perfect, dar și pentru că nu ninsese de zile bune. A doua zi, miercuri, a fost la fel din punctul de vedere al vremii, numai că nu a mai fost programat vreun antrenament, pentru că s-a făcut deplasarea la București, la INMS, pentru obișnuita vizită medicală. Una ce, repet, a fost trecută cu bine de către toți cei prezenți la fața locului. O vizită de profil în urma căreia a putut fi semnat și contractul, pe un an și jumătate, cu încă singurul străin din lot, mijlocașul central grec Chrysovalantis Kozoronis.

Joi, de dimineață, s-a intrat în sala de atletism din incinta tribunei a II-a a arenei Ilie Oană, iar după prânz s-a mers la fosta arenă Chimia Brazi, pentru o ședință de pregătire outdoor, așa cum se mai făcuseră și toamna trecută, acolo. Astăzi, 11 ianuarie, s-a repetat de dimineață, în sală, secvența de antrenament de ieri, în schimb, pregătirea de afară este periclitată de cantitatea mai mare de zăpadă căzută noaptea trecută. Ca variantă totuși ar fi terenurile sintetice de la Parcul Municipal Vest, atunci când vor fi curățate de zăpada așternută din belșug. Cele cu iarbă de la Brazi, Strejnicu și Valea Călugărească nu pot fi folosite în prezent, din cauza ninsorilor.

Oricum, staff-ul tehnic al Petrolului, condus de antrenorul principal Mugurel Cornățeanu și din care mai fac parte antrenorul portarilor, Vasile Șleam, și preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, nu are în plan meciuri-test, ci exclusiv, așa cum se zice, o încărcare din punct de vedere fizic. Astfel încât, zăpada nu ar încurca prea mult, ci dimpotrivă. Reamintesc că plecarea în cantonamentul de pregătire și partide amicale din Turcia este programată peste 17 zile, acolo urmând a se lucra mai mult cu mingea și la antrenamente, și, evident, la jocuri.

În altă ordine de idei, tot astăzi, vineri, 11 ianuarie, o delegație numeroasă a FC Petrolul Ploiești, formată din Cristian Vlad, Octavian Grigore, Ionuț Pană, Gheorghe Liliac, Angelo Mateescu și Cristian Chircă, a fost prezentă la înmormântarea fostului vicepreședinte al clubului găzarilor, Mihai Cristache, trecut în neființă – la cinci ani după fostul său prieten și șef, președintele Ion Radu – chiar în ziua reluării pregătirilor echipei pe care a susținut-o încă de la formarea ei, în vara anului 2016.

Foto: www.fcpetrolul.ro