După ce i-a rechemat la prima echipă pe Cezar Lungu și Ștefan Bărboianu, conducerea Petrolului a scăpat de toți ceilalți jucători de pe lista disponibilizaților! Ultimii au fost Petru Racu și Alexandru Munteanu

Dragos Trestioreanu -

După ce i-a rechemat la prima echipă pe Cezar Lungu și Ștefan Bărboianu, conducerea Petrolului a scăpat de toți ceilalți jucători de pe lista disponibilizaților! Ultimii au fost Petru Racu și Alexandru Munteanu

Pe 8 ianuarie 2020, odată cu reunirea fotbaliștilor de la divizionara secundă de pe locul 8, FC Petrolul Ploiești, președintele executiv din acel moment, Marius Stan, a făcut public o listă stufoasă de „lupi”, pe care domnia sa dorea să-i disponibilizeze. Era vorba despre aproape o echipă, adică un portar, Cezar Lungu, și opt jucători de câmp, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Mădălin Mihăescu, Ionuț Cioinac, Cătălin Ștefănescu, Alexandru Munteanu, Alexandru Zaharia și Guy Gnabouyou.

Cel dintâi dintre aceștia care a acceptat rezilierea contractului aflat în derulare, reamintesc, a fost francezul de culoare Gnabouyou, care a semnat imediat un angajament într-un campionat exotic, în Malayezia, la o formație din capitala acestei țări, Kuala Lumpur FA. L-a urmat Ștefănescu, înregimentat de o colegă de eșalon a trupei găzarilor, Universitatea Cluj. Restul de șapte echipieri, Lungu, Bărboianu, Racu, Mihăescu, Cioinac, Munteanu și Zaharia, a refuzat rezilierea angajamentelor și a trebuit, drept urmare, să meargă la terenul de la „Vega” și să se antreneze acolo sub supravegherea unor antrenori de la echipele de juniori ale clubului.

Spre norocul lor, am mai scris-o, primii doi fotbaliști de pe listă au fost rechemați la echipa mare și au plecat în stagiul de pregătire și jocuri de la Belek, Zeița Fortuna fiindu-le alături pentru ratarea aducerii portarului portughez Miguel Santos, respectiv a unui fundaș dreapta, tot străin. Dar, mai ales, bafta lui Cezar și Ștefan a fost că, între timp, cel care recunoscuse că întocmise lista disponibilizaților, mai precis șeful Executivului, Marius Stan, fusese propus spre eliberarea din funcție. Ceea ce s-a și întâmplat în ziua când delegația Petrolului ajunsese de 24 de ore în Turcia! Ulterior, și-a găsit echipă Cioinac, acesta trecând la o încă posibilă contracandidată la promovare, Turris Oltul Turnu Măgurele. Puțin mai târziu, Mihăescu și Zaharia au ajuns la o grupare de Liga a IV-a, CSA Steaua București, dar una cu un lot apreciat a fi deja de… L2, după declarațiile noului antrenor al fostului al doilea căpitan al Petrolului! Astfel, pe loc mai rămăseseră moldoveanul de peste Prut, Racu, și fostul jucător de cupe europene de la Gaz Metan Mediaș, Munteanu.

Dar, iată că, înainte cu destule zile de revenirea ploieștenilor în zona Antalyei, la Side, pentru al doilea stagiu de pregătire și jocuri, conducerea Petrolului a rezolvat și rezilierea lui Petru și Alexandru, cei doi cerând ruperea angajamentelor avute în derulare cu FC Petrolul și devenind astfel liberi de contract, neanunțându-se încă numele vreunor echipe la care să ajungă cei doi, dar probabil că vor rezolva această problemă. În altă ordine de idei, deși se zvonise că scăpase, în ultima clipă, de includerea pe lista „proscrișilor”, Bogdan Gavrilă a cerut și el oficializarea despărțirii de clubul găzarilor – al optulea plecat în această pauză competițională de iarnă -, pentru a trata, se zvonește, cu formații din Malta, țară în cărui campionat mai activase, la la Valetta, acolo de unde și venise la Ploiești și semnase un contract cu FC Petrolul, pe 23 august 2019.

Foto: www.liga2.prosport.ro și Facebook