Un site de sport central notează că recordmenul selecțiilor la echipa națională de fotbal a României a renunțat la atacantul de 18 ani împrumutat de FC Petrolul la Oțelul Galați. În fapt, nefolosit deloc în campionatul în curs, clubul găzarilor a cerut rezilierea contractului!

Dragos Trestioreanu -

Un site de sport central notează că recordmenul selecțiilor la echipa națională de fotbal a României a renunțat la atacantul de 18 ani împrumutat de FC Petrolul la Oțelul Galați. În fapt, nefolosit deloc în campionatul în curs, clubul găzarilor a cerut rezilierea contractului!

Tânăr atacant în vârstă de 18 ani, David Ilie (foto, alături de tatăl lui, Costel Ilie, team managerul FC Petrolul, și în meciuri de la juniorii clubului ploieștean) a fost împrumutat în mercato de vară, de către clubul găzarilor, la mai proaspăta divizionara secundă FC Oțelul Galați, o echipă antrenată de către recordmenul selecțiilor „all time” de la echipa națională de fotbal a României, Dorinel Munteanu. Scopul a fost ca „puștiul” să prindă cât mai multe minute în eșalonul secund, acolo unde sunt obligatorii doi fotbaliști „under”, pe tot parcursul unui meci.

Deși reținut în lotul pentru primele trei partide din noul sezon, Ilie nu a fost folosit în niciunul și pe teren. Un site central de sport central a anunțat că, după meciul cu Unirea Constanța al Oțelului, cel din etapa a III-a, Munteanu ar fi renunțat la un fundaș central columbian, dar și la junele petrolist. Deși nu a apelat la niciunul să și joace, sud-americanul nefiind nici inclus în vreun lot de meci. Siteul respectiv a mai menționat că ex-internaționalul a făcut ceea ce promisese mai de curând, adică despărțirea de unii fotbaliști aduși vara aceasta, dar care nu l-au impresionat!

Surse bine informate din cadrul clubului găzarilor ne-au adus la cunoștință însă că – neprimind minute în cele trei partide – clubul care deține drepturile de jucător ale lui David Ilie, FC Petrolul Ploiești, a solicitat întreruperea de contract de împrumut. Un act oficial care expira pe 30 iunie 2023. Cei de la FC Oțelul au acceptat solicitarea, iar aceeași sursă a mai declarat că, înainte de a ajunge la trupa gălățeană, talentatul vârf de atac mai primise o ofertă. Dar, el a dorit s-o onoreze atunci pe cea a gălățenilor. Cum la formația cu domiciliul în orașul la malul Dunării repet că nu a evoluat deloc în acest campionat, Ilie a fost redirecționat sub aceeași formă de Petrolul, marți, 23 august 2022, tot la o divizionară secundă, Metaloglobus București. Cea la care va fi coleg cu un alt petrolist detașat la clubul din „Pantelimon”, Andreas Știubea, rezervă și el în primele trei meciuri și nedebutând încă în Liga a II-a. Asta după ce fusese adus la Ploiești de la echipa a doua a Farului Constanța.

Despre David Ilie se zice că la Metaloglobus va prinde cu siguranță minute, această echipă neavând în lot un atacant cu specific pentru acest post, apelând mai mult la frații Herea, Ovidiu sau Claudiu. În plus, mai noul antrenor principal, Eugen Trică, se afirmă că ar dori să joace, după ce David a semnat contractul cu noua sa echipa să, cu un „under” în ofensivă. Deci, ar fi șanse mult mai mari decât la Galați ca fiul lui Costel Ilie să fie văzut pe teren cât mai curând posibil. Reamintesc că David Ilie a fost unul dintre cei mai buni juniori ai FC Petrolul și se anunță ca o mare speranță pentru gruparea ploieșteană. Însă, era clar că ar fi fost mai dificil să joace, deocamdată, înaintea unor atacanți experimentați precum Mirko Ivanovski, Christian Irobiso sau Simon Măzărache. Astfel încât, decizia conducerii clubului „lupilor” a fost una de înțeles, atât în momentul împrumutului la o echipă care trage la promovare, Oțelul, cât și, apoi, din motive obiective, la o alta, care luptă pentru a se califica în play-off-ul Ligii a II-a, Metaloglobus.

Foto: Facebook personale