După cele dintâi trei etape, cvartetul primelor clasate din ierarhia Ligii 2 are golaveraj identic! Și Petrolul se află printre ele

Dragos Trestioreanu -

După cele dintâi trei etape, cvartetul primelor clasate din ierarhia Ligii 2 are golaveraj identic! Și Petrolul se află printre ele

Foarte interesant, după trei etape desfășurate până acum din ediția 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, primele patru clasate au golaveraj identic, urmăritoarele liderului, Chindia Târgoviște, singura formație cu maximum de puncte, 9, până acum, FC Petrolul, FC Argeș și Sportul Snagov, nu pot fi departajate în niciun chip, având fiecare două victorii și o remiză, iar golaverajul fiind de 5-1!

Echipa prezidată de Cristi Vlad și antrenată de un colectiv tehnic avându-l în frunte pe Leo Grozavu se află în zona de foarte sus a clasamentului, pe pozițiile 2-3-4, la egalitate perfectă cu Argeșul și Snagovul, însă la doar o lungime în urmă sunt plasate patru grupări cu 6 puncte, care au putut fi însă departajate de golaveraj: Academica Clinceni (locul 5), „U” Cluj (6), ACS Energeticianul (7) și CS Mioveni (8). Toate având loturi puternice și gata oricând de atac asupra cvartetului fruntaș din prezent.

În partea de mijloc a clasamentului sunt tot patru formații, dar acestea au 4 puncte, dintre care trei trupe au golaveraj 0, fiind departajate dor de numărul de goluri înscrise, iar ultima are -2 la diferența dintre reușite și golurile primite: Ripensia (poziția a IX-a), UTA Arad (X), recenta învinsă a Petrolului, Pandurii Târgu Jiu (XI), și ACS Poli Timișoara (XII). Ultima este în așteptarea verdictului Judecătoriei locale, în privința cererii de intrare în insolvență. Una pe care a depus-o a clubul cu trei acționari: Primăria Timișoara, Consiliul Judeean Timiș și Politehnica Timișoara, cea din urmă fiind instituția de învățământ superior. Colac peste pupăză, antrenorul principal al viitorilor insolvenți, fostul internațional Ionel Ganea, a mai… plecat încă o dată de la echipă, de data aceasta zice-se că definitiv. Acum, pe motiv că nu a fost de acord cu vânzarea fundașului dreapta Radu Motreanu și a mijlocașului ofensiv Cosmin Bîrnoi!

Pe locurile 13 și 14, ca și pe 15 și 16, echipe cu 3 puncte, respectiv cu unul mai puțin. Sunt formații cunoscute, precum SSC Farul Constanța și Geto-Dacica (fosta prim-divizionară Juventus București), Dacia Unirea Brăila și, respectiv, Luceafărul Oradea, ultima un fel de urmașă a FC Bihor. Cu totul surprinzător, în subsol, cu doar un singur punct bifat, se află echipa finanțată de suporterii lui Poli cel original, numită acum ASU Poli Timișoara (17), urmată la golaveraj, având același punctaj și câte un gol mai mult primit, nou-promovata Aerostar Bacău (18) și viitoarea oponentă de vineri, 24 august, ora 18.00, de pe arena Geto-Dacica, a Petrolului, Metaloglobus București (19). „Lanterna roșie” o deține învinsa de la Chiajna, din runda a doua, a „lupilor”, CS Balotești, fără niciun punct și golaveraj jenant: 0-8!

Dar, campionatul abia a început, iar răsturnări de situație vor mai fi destule până la finele anului, atunci când se vor desfășura și două etape din retur. Un pic mai aproape de realitate poate că am putea discuta după scurgerea a cel puțin 10 etape, deși nici atunci nu cred că am fi în stare să ghicim exact cum va arăta ierarhia finală, din vara lui 2019.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)