FC Petrolul a plecat la Lara fără doi titulari, dar cu toate noile achiziții! Adversari de origine slavă, din trei ligi, îi așteaptă pe „lupi”, în Turcia, pentru a-și măsura forțele în meciuri-test

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a plecat la Lara fără doi titulari, dar cu toate noile achiziții! Adversari de origine slavă, din trei ligi, îi așteaptă pe „lupi”, în Turcia, pentru a-și măsura forțele în meciuri-test

În cele din urmă, față de lotul anunțat recent pe www.gazetaph.ro și de precizarea de sâmbătă, 29 ianuarie, că din „schemă” au sărit portarul Eduard Berbeacă și atacantul Sory Ibrahim Diarra, de ultimă oră un al doilea titular nu a mai făcut deplasarea la Lara, mai precis la Grand Park Hotel. Adică acolo unde a fost cazată delegația de la FC Petrolul Ploiești, duminică, 30 ianuarie. În charterul pentru Antalya, în care au mai fost prezente și colegele de întrecere Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu a urcat, potrivit www.fcpetrolul.ro, nici fundașul central portughezo-român Marian Fernando Huja. Tot același site oficial al clubului găzarilor a precizat că absența lui Huja este cauzată de o problemă de ordin medical a acestuia. Tânărul fotbalist se va supune unor investigații de specialitate, începând de luni, 31 ianuarie, iar dacă rezultatele îi vor fi favorabile, atunci ar putea să zboare cu o cursă de linie spre Antalya, via Istanbul, și să se alăture, ceva mai târziu, coechipierilor săi aflați la fața locului.

În schimb, colectivul tehnic al Petrolului îi va avea la dispoziție pe toți cei patru fotbaliști transferați în pauza competițională de iarnă, mai exact portarul Sebastian Moroz și mijlocașul de bandă stângă Dragoș Gheorghe (ambii de la Astra Giurgiu), fundașul stânga Mihai Velisar (de la Gaz Metan Mediaș) și mijlocașul de bandă Cătălin Tolea (FC Pucioasa/CSȘ Târgoviște), un „under” polivalent. Drept urmare, efectivul actualizat al „lupilor” deplasați la Lara este următorul: Raul Avram, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău (portari); Sergiu Pîrvulescu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Iulian Duță (fundași); Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Eugeniu Cebotaru, Seto Takayuki, Marius Chindriș, Vlad Prejmerean, Cosmin Tucaliuc, Alin Boțogan, Alexandru Saim Tudor, Dragoș Gheorghe, Simon Măzărache, Constantin Tolea (mijlocași); Marius Coman, Senad Jarovic, David Ilie (atacanți). Deci, 25 de fotbaliști, dintre care opt sunt cu statut de „under”: apărătorul buturilor Jercălău, fundașii Pîrvulescu și Duță, mijlocașii Bratu, Constantinescu, Boțogan și Tolea, plus atacantul Ilie, fiul team managerului Costin Ilie, prezent și el în delegație.

În ceea ce privește programul meciurilor-test, acesta a fost acoperit pe de-a întregul, fiind cunoscută și adversara din cel dintâi joc, restul de trei deja adus la cunoștință pe siteul oficial al clubului: FK Radnik Surdulica (Superliga Serbiei, locul 13, joi, 3 februarie), FC SKA Rostov-pe-Don (Liga a III-a a Rusiei, Grupa 1, locul 1, sâmbătă, 5 februarie), Metalist Harkov (Superliga Ucrainei, locul 10, marți, 8 februarie) și Spartak Moscova 2 (Liga Națională, eșalonul secund, locul 11, joi, 10 februarie). În funcție de condițiile meteorologice și tehnice de la fața locului, există exentualitatea ca toate aceste partide să fie transmie live pe FCP TV, dar nu este exclus nici ca și adversarele de origine slavă să preia la rândul lor, în direct, testele respective, pe propriile canale TV.

Foto: www.fcpetrolul.ro