După două sezoane și o lună din al treilea de eșalon secund, un meci al Petrolului nu va mai fi transmis la TV! O adevărată telenovelă a renunțării la preluarea jocului „lupilor”, din Gorj

Dragos Trestioreanu -

După două sezoane și o lună din al treilea de eșalon secund, un meci al Petrolului nu va mai fi transmis la TV! O adevărată telenovelă a renunțării la preluarea jocului „lupilor”, din Gorj

Până la meciul care va avea loc sâmbătă, 3 octombrie 2020, la Târgu Jiu, pe renovata arenă locală, „Tudor Vladimirescu”, cu Viitorul Pandurii, adică mai noua echipă a fostului antrenor al trupei găzarilor, Flavius Stoican, în cele două sezoane de Liga a II-a, plus cele cinci etape din actualul, partidele Petrolului au fost toate transmise live de către posturile deținătoare ale drepturilor exclusive, Digisport, Telekomsport și Look Sport/Plus. Din prima zi a week-end-ului care urmează, acest „bun obicei” se va întrerupe – se speră totuși că numai pentru o singură rundă -, iar Pol Roigé Rodríguez și coechipierii săi nu vor mai putea să fie urmăriți pe micile ecrane! Din fericire pentru numeroșii fani ai Petrolului, din municipiu, județ și diaspora, departamentul de media al clubului face eforturi deosebite pentru a transmite „în direct”, pe internet, confruntarea din Gorj, pe FCPTV, Federația Română de Fotbal permițând o astfel de transmisiune.

În momentul când am văzut programul jocurilor din etapa a VI-a, cu meciul Petrolului programat sâmbătă, la ora 11.00, cea oficială a rundei, mai exact, mi-a fost clar că ploieștenii au rămas în afara transmisiilor live, alte patru meciuri, care vor avea startul în alte zile și la alte ore, urmând a fi transmise. Surse bine informate din apropierea clubului „galben-albaștrilor” ne-au adus la cunoștință veritabila „telenovelă” ce a precedat alegerea partidelor de văzut la TV. Povestea sună cam așa: luni, 5 octombrie, la 18.00, ar fi trebuit să se preia, inițial, meciul dintre Viitorul Pandurii și Petrolul, dar carul de transmisie din zonă s-ar fi defectat! Motiv pentru care s-a renunțat la televizarea întâlnirii și s-a procedat la mutarea partidei la ora etapei, 11.00.

În locul acestui duel a fost mutat, în aceeași zi și la aceeași oră, cel dintre CS Mioveni și Turris-Oltul Turnu Măgurele, acolo fiind trimis un car mai apropiat de localitatea argeșeană! Deci, mi s-a spus  că nu ar fi fost vorba despre vreo anumită strategie ori de vreo intenție de a nu se mai transmite pe viitor toate jocurile Petrolului. Mia ales, știut fiind faptul că acestea au audiență mare și fac, implicit, un rating bun. Dacă însă nu va intra în schemă nici meciul de acasă, de după cel de la Târgu Jiu, cu nou-promovata CSM Slatina, atunci, da, ar trebui să dea de gândit. Însă, repet ceea ce ni s-a spus de către aceleași surse, adică nu ar fi cazul ca suporterii Petrolului să-și facă probleme că nu vor mai vedea toate meciurile la TV, tocmai acum când acestea se dispută fără spectatori!

Foto: www.fanatik.ro și www.infoincomod.ro