După duelul de pe terenul campioanei CS Păulești, altul dificil, astăzi, pentru Petrolul ’52, în fief-ul vicecampioanei județene, CS Blejoi

Dragos Trestioreanu -

După duelul de pe terenul campioanei CS Păulești, altul dificil, astăzi, pentru Petrolul ’52, în fief-ul vicecampioanei județene, CS Blejoi

Adversară, pe propriul teren, în singurul meci de pregătire al noului Petrolul, AS Petrolul ’52 Ploiești, așa cum scrie în acte, deocamdată, CS Blejoi va primi astăzi, de la ora 18.00, încă o vizită a „galben-albaștrilor”. De data aceasta, una oficială, cu prilejul partidei devansate din etapa a III-a a campionatului Ligii A Prahova. O gazdă care conduce în ierarhia la zi a întreceril0r, după două succese la scor, 8-1, acasă, cu CS Ceptura, și 5-1, în deplasare, la Unirea Cocorăștii Colț. Dar, în spate, la… pândă, cu 4 puncte, ulterior unei remize la CS Păulești, scor; 1-1, și a unei victorii pe arena Ilie Oană, 4-0 în dauna formației AS Tufeni-Băicoi, Petrolul va încerca, mai mult ca sigur, să obțină izbânda care s-o așeze, cel puțin până la ora debutului celorlalte meciuri ale rundei a treia, pe fotoliul liderului actual.

La Blejoi, pe cocheta arenă locală, se așteaptă a fi prezenți un număr și mai mare de suporteri ai Petrolului, față de amicalul desfășurat acolo. S-au mai schimbat, între timp, datele problemei, se va juca acum în echipamentele oficiale, ci nu în cele de… antrenament (foto; Paul Mâinea), formula de joc a oaspeților s-a mai închegat față de meciul amical, au mai venit jucători noi în trupa lui Octavian Grigore, Nicolae Constantin și Gheorghe Liliac, ultimul fiind fundașul central de 27 de ani, Jean Prunescu, care a bifat și trei confruntări de prim eșalon național, la Gloria Buzău, în afara altora pe la diverse echipe cunoscute din eșaloane inferioare Ligii 1. Vom avea parte și de trei cazuri de fotbaliști care vor combate împotriva echipelor de care aparțin, de fapt. Remarcabil pentru conducerile administrative și tehnice ale celor două grupuri, nu s-a pus vreo clauză de interdicție celor trei pentru meciul de azi. Astfel, la CS Blejoi vor face parte din lotul de 18 doi juniori ai fostului CCJ al falimentatei SC FC Petrolul, mijlocașul central Eugen Rudaru și atacantul Cosmin Lambru, cel din urmă având un debut en-fanfare, cu trei goluri bifate fiind deja, ex-aequo cu noul coechipier Cristian Vasile, principal marcator al gazdelor de azi. La Petrolul ’52 va juca, pe un post de titular, mijlocașul de bandă Dragoș Gheorghe, zis Lapte, el fiind detașat de la formația pregătită de către Răzvan Vlad și Emil Coșieru. Ar mai fi putut exista și încă alte trei cazuri, dacă portarul Adrian Gheorghe și fundașii centrali Ionuț Filip și Ștefan Stanca, de la CS Blejoi, nu ar fi refuzat oferta oaspeților lor de-acum. Dar, fiecare iși conduce cariera după propriul interes, absolut nimic de condamnat.

Meciul de azi va fi arbitrat de o brigadă formată din centralul Robert Nuțu și tinerii asistenți de reală perspectivă Mihai Pandelea (tușa 1) și Bogdan Ciocoiu (tușa 2). Toți trei domiciliază în Ploiești. Asistent la tușa unu, Pandelea încearcă să-și mai aline, la un meci de fotbal, din durerea nesfârșită a pierderii recente, ireparabilă și prematură, a tatălui său, un fost bine cunoscut și apreciat arbitru de box și, totodată, părinte al generațiilor tinere de judecători din ring. Ca observatori la acest meci, comisia de profil din cadrul AJF Prahova i-a delegat pe George Negoițescu (Ploiești), ex-patron al dispărutei Kaproni Petrolistul Boldești și, totodată, tatăl baschetbalistului de la Steaua CSM EximBank București, Vlad Negoițescu, un internațional universitar, și pe vicepreședintele asociației, Teodor Negoiță, din Măgurele.