După Enache și Diarra, alți doi jucători ai Petrolului, Kitanov și Țicu, în pericol de a fi terminat deja meciurile din 2020. La fundașul stânga „under 20”, totul mai depinde de… doctori!

Dragos Trestioreanu -

După Enache și Diarra, alți doi jucători ai Petrolului, Kitanov și Țicu, în pericol de a fi terminat deja meciurile din 2020. La fundașul stânga „under 20”, totul mai depinde de… doctori!

Nu numai cazurile de infectare cu virusul Covid-19 l-au afectat foarte mult în alcătuirea lotului Petrolului pe antrenorul principal Viorel Moldovan, ci – de la meciul cu Aerostar Bacău, de la Mogoșoaia – și accidentările unor jucători au început să-l apese pe tehnicianul tot mai contestat de suporteri, din cauza bilanțului neașteptat din prezent, locul 10 în ierarhia la zi, cu destul de puține partide înainte de finalul sezonului regular. Dacă, după duelul cu moldovenii, de pe terenul CNF al FRF de la Mogoșoaia, Moldovan a rămas, cum scriam recent, fără serviciile, din acest an, ale mijlocașului central Robert-Daniel Enache și atacantului Sory Ibrahim Diarra, ulterior celui de acasă cu Gloria Buzău, alți doi echipieri ai găzarilor sunt în pericol să fi terminat, și ei, anul în curs, în privința meciurilor!

Mai precis, din efectivul deplasat la Piatra Neamț pentru disputa din „16”-imile Cupei României, cu formația Ceahlăului, lipsește –  în afara portarului Georgi Kitanov, a cărui absență a fost anunțată pe www.fcpetrolul.ro, bulgarul acuzând dureri într-o parte laterală a bazinului – și fundașul stânga „under 20” Valentin Țicu. Ambii au suferit accidentări pe parcursul confruntării cu trupa lui Ilie Stan, unele care i-au scos din joc, cel puțin pentru meciul de la Piatra Neamț. În cazul lui Țicu, este vorba despre o leziune asemănătoare cu aceea a lui Enache, fiindu-i afectat astfel meniscul. Drept urmare, fostul internațional de juniori ploieștean a trebuit să sară peste confruntarea din Moldova, cea care va debuta, azi, 28 noiembrie 2020, de la ora 18.00, în transmisia live a posturilor de televiziune DigiSport 1, Telekomsport 1 și Look Sport/Plus. Potrivit unor surse apropiate clubului „lupilor”, se speră a se convinge staff-ul medical și pe alți specialiști din domeniu de a-i permite lui Valentin Țicu să combată totuși la ultimul joc din deplasare, de la începutul lunii viitoare, cu Unirea Slobozia, din campionatul Ligii a II-a. Ar urma ca Țicu să fie recuperat, apoi, în vacanța de iarnă.

În astfel de condiții, este posibil ca Viorel Moldovan să opteze pentru următorul „11” în meciul contra „galben-negrilor”: Cebotari – Olaru, Meijers, Huja, Poelmans – Salifu – Bogdan, Bratu, Roigé Rodríguez – Beleck, Balint. Și banca de rezerve va fi destul de ofertantă pentru antrenorul Petrolului, absentând în continuare totuși Matiș. Deci, un motiv pentru care calificarea în optimi să fie cu totul și cu totul la îndemâna ploieștenilor, adversarii – care au terminat turul pe locul al șaselea, în clasamentul Seriei 1 a Ligii a III-a – nepărând  a fi unii de nedepășit. Iar asta chiar și pe propriul lor teren, acolo unde nu s-a mai folosit nocturna de mai bine de un deceniu! De subliniat că, din cauza accidentării musculare, Diarra nu va juca împotriva echipei de la care a fost transferat, în vară, la Petrolul!

Foto: www.fcpetrolul.ro