După eșecul cu FC Argeș, s-a terminat cu boieria la FC Petrolul! Deplasarea de la Mioveni, fără vreo miză pentru „lupi”, se va face în… chiar ziua meciului!!!

Dragos Trestioreanu -

După eșecul cu FC Argeș, s-a terminat cu boieria la FC Petrolul! Deplasarea de la Mioveni, fără vreo miză pentru „lupi”, se va face în… chiar ziua meciului!!!

Ulterior înfrângerii de pe teren propriu a Petrolului Ploiești, de marți, 28 iulie 2020, scor: 1-2, în fața echipei Campionii FC Argeș Pitești, la capătul unui meci programat în penultima etapă a play-off-ului Ligii a II-a, formația „lupilor” a ajuns să fie singura din această fază a competiției pentru care ultima rundă nu mai are nicio miză, nici la promovare și nici măcar la baraj! Astfel încât, pentru ultima partidă din acest sezon, cea de la CS Mioveni, de duminică,  2 august, ora 18.30, televizată pe Digisport 3 și pe canalele stabilite de Telekomsport și Look Sport/Plus, conducerea clubului găzarilor a luat o decizie dură: deplasarea se va face în… chiar ziua meciului din județului Argeș, după ce echipa va intra sâmbătă, 1 august, în cantonament!!! Dacă până acum, jucătorii trupei ploieștene erau invidiați pentru condițiile de transport și cazare – autocar modern propriu la dispoziție non-stop sau zboruri cu avioane charter sau de linie, la deplasări mai lungi, hoteluri de cel puțin patru stele, plecări de acasă cu una sau chiar două-trei zile mai înainte de-un joc, în funcție de distanță etc. -, în ziua duelului cu o trupă având șanse la promovare directă, CS Mioveni, petroliștii au ajuns de… compătimit!

Mai mult, la confruntarea de lângă Pitești, gruparea prahoveană va fi lipsită și de antrenorul principal instalat în pauza competițională de iarnă, Constantin Eanche, mai cunoscut drept Costel Enache. De parcă ar mai fi avut vreo importanță hotărârea lui, Enache a ținut cu tot dinadinsul să-și anunțe demisia imediat după eșecul cu o altă echipă din județul Argeș și a arătat, apoi, că se și ține de cuvânt, lăsând echipa pe mâna unui interimar, principal colaborator al său, ex-stelistul Cătălin Munteanu. Ceva gen… „Praful magic”, dacă vi-l mai amintiți! Munteanu va conduce, pe arena din Mioveni, un lot din care, în afara lui Alexandru Saim Tudor (ruptură musculară) și Adrian Nicolae (menajat după ce a fost testat, inițial, „pozitiv” la virusul Covid-19), vor lipsi, din cauza cumulului de cartonașe, căpitanul Laurențiu Marinescu și Leonel Pierce. În rest, Munteanu va avea la dispoziție restul efectivului, inclusiv pe Younes Hamza, ale cărui urme din cauza unui impact la față, la un antrenament precedent meciului cu Argeșului, încă se mai văd. Programarea partidei duminică, 2 august, la ora la care vor evolua și celelalte patru combatante din play-off, 18.30, reamintesc, are legătură, firesc, numai cu șansele actualei echipe a ex-petroliștilor Mihai Iulian Ilie (antrenor al portarilor) și Dean Beța (fundaș central) de a reveni, după o lungă perioadă de timp, în primul eșalon.

În ceea ce privește durata vacanței de vară și a programului de după aceasta, nu se știe nimic la ora actuală, anticipându-se însă că vor fi iar schimbări masive în lotul Petrolului, ca și alegerea firească a unui nou antrenor principal. Din liga a III-a și până la finele celei de-a doua ediții consecutive petrecute în eșalonul secund, conducerea Petrolului i-a numit, pe rând, pe prahoveanul Octavian Grigore – cu două mandate; unul în L3 și altul în L2 -, dîmbovițeanul Romulus Ciobanu, suceveanul Leo Grozavu, constănțeanul Mugurel Cornățeanu, fost secund al actualului tehnician al prim-divizionarei Sepsi Sfântu Gheorghe, teleormăneanul Gheorghe Mulțescu, mehedințeanul Flavius Stoican, nemțeanul Costel Enache și, acum, bucureșteanul Cătălin Munteanu!!! Bref, nu mai puțin de nouă numiri pe bancă (luând în calcul cele două ale lui Tavi Grigore), în trei ani competiționali! Deci, o medie de trei antrenori principali/sezon! În afara lui Grigore și Ciobanu, care au bifat promovarea din L3 în L2, ceilalți au avut parte numai de nereușite (inclusiv cel dintâi)! Poate că, în timp, se va afla exact și de ce, fiindcă CV-urile tuturor celor de mai sus erau fără reproș pentru acest nivel competițional secund! Ca și al marii majorității jucătorilor avuți de către aceștia la dispoziție, de altfel!

Foto: www.fcpetrolul.ro