După eșecul de la Cvetkovec, din fața lui Slaven Belupo, „lupii” se întorc acasă fără niciun succes. Dar au jucat numai cu prim-divizionare!

Dragos Trestioreanu -

După eșecul de la Cvetkovec, din fața lui Slaven Belupo, „lupii” se întorc acasă fără niciun succes. Dar au jucat numai cu prim-divizionare!

Vineri, 20 iulie 2018, FC Petrolul Ploiești a bifat ultimul meci-test din stagiul de pregătire de la Terme Čatež, din Slovenia, care s-a terminat, practic, în Croația, țară în care s-a disputat un al doilea amical consecutiv, după cel de marți, 17 iulie, cu HNK Gorica. Slaven Belupo, a șasea clasată în sezonul trecut al 1.Prva HNL, nu a primit-o pe nou-promovata în Liga a II-a din România pe arena de 5.000 de locuri a ei, „Gradski Stadium”, ci a chemat-o la 26 de kilometri de Koprivnica, localitatea de domiciliu a sa. Mai exact, la Cvetkovec, în regiunea Koprivničko-Križevačka, pe terenul unei echipe, NK  NK Tehničar 1974, care a acces acum în al treilea eșalon local.

Meritoriu, Slaven a venit la Cvetkovec cu cea mai bună echipă și a făcut astfel ultima repetiție pe o suprafață de joc cu un gazon excelent, dar pe o arenă cum mai vezi doar prin eșaloanele județene de la noi, spectatorii luând loc pe un singur rând de bănci de lemn, așezate de-a lungul terenului! Iar de jur-împrejur, lan de grâne. De altfel, pentru a avea o vedere ceva mai bună asupra partidei, și antrenorul principal al Petrolului, Leo Grozavu, a luat loc în „tribună”, ci nu în spațiul tehnic. Prima repriză, potrivit martorilor oculari, amicalul nefiind preluat live, fiindcă nu exista internet la teren, a avut drept moment de maximum o lovitură de pedeapsă a jucătorilor fostului internațional iugoslav Tomislav Ivković, pe care sârbul Miloș Vidović a trimis-o puternic în transversală, în minutul 42, debutantul în echipa ploieșteană, goal-keeper-ul Tordai Arpad, având noroc, deoarece plonjase în altă direcție. Ceva mai devreme, și croatul Mateas Delić irosise o bună oportunitate de a deschide scorul pentru „albaștri”, trimițând moale în brațele lui Tordai. A fost mitanul în care a fost folosit și un alt debutant în echipamentul roșu, cel de rezervă din sezonul trecut, al Petrolului, mijlocașul de bandă Robert Grecu, detașat de la Viitorul.

Tot în bară, însă în cea verticală din stânga apărătorului buturilor împrumutat și el de la Viitorul, a trimis, la reluare (minutul 50), cu capul, croatul Ivan Dolček, după doar 120 de secunde având și Petrolul cea mai bună ocazie de a marca. Însă, portarul care a fost convocat la echipa națională de seniori a Croației, Antun Marković (cota cea mai mare din echipă, 750.000 de euro), și-a dovedit valoarea, opunându-se unui șut de la 14 metri, lateral stânga, al lui Saim Tudor. Până la urmă, din a doua încercare de la punctul cu var, Slaven Belupo a reușit să deschidă scorul, israelianul Roei Gordana trimițând cu fentă în vinclul stâng, după ce Tordai Arpad plecase spre colțul din dreapta sa. Era minutul 68, iar în primul de prelungiri, de data aceasta din acțiune, Vidović și-a răscumpărat greșeala de la penalti, trimițând în plasa porții apărate atunci de Daniel Isvoranu, după o centrare a lui Jean Philippe Mendy, stabilindu-se astfel rezultatul final la 2-0. Asta în urma unei faze bine lucrate de către fostul petrolist din stagiunea 2007-2008, atunci când a bifat câteva meciuri la „lupi” împrumutat de Dinamo București. Franco-sengalezul ajunsese să joace atunci și la Petrolul II, „satelit” care evolua acasă pe actuala arenă Viorel Mateianu, din Boldești-Scăeni. În prezent în vârstă de 31 de ani, Mendy a mai trecut pe la mai multe echipe din Italia, Slovenia, China, Emiratele Arabe Unite și Croația.

În afara bilanțului negativ, doar o remiză și trei înfrângeri, Petrolul se mai întoarce acasă și cu o problemă medicală care s-ar putea să fie uan  foarte serioasă: fundașul central Paul Antoche s-a accidentat la genunchi, după nici un sfert de oră din  partida cu Slaven, trebuind să părăsească terenul suspect de o entorsă. Însă, diagnosticul precis i se va pune abia la revenirea în țară, care se va face în cursul zilei de sâmbătă, 21 iulie. Deoarece acuzase și el probleme de același ordin, fundașul stânga Alexandru Țigănașu a fost menajat de staff-ul tehnic, la ultimul joc-test.

SLAVEN BELUPO: Marković – Međimorec, Musa, Sarlija – Doležal, Aparicio, Vidovic, Delić – Bongongui, Puclin – Jelić. Au mai jucat: Filipović – Goda, Gordana, Dolček, Karamarko, Mendy. Antrenor: Tomislav Ivković.

FC PETROLUL: Tordai (72 – Isvoranu) – A. Olaru (60 – Neziri), Fl. Plămadă (60 – Danci), Antoche (13 – L. Cazan), Ţicu (68 – Velisar) – Ghinga (cpt; 46 – M. Chindriş) – A. Cruceru (55 – M. Ene), Ciocâlteu (55 – Cl. Herea) – N. Popescu (82 – Lambru), S. Arnăutu (70 – Al. Nica), R. Grecu (46 – Saim Tudor). Colectiv tehnic: Leo Grozavu (antrenor principal), Mugur Cornățeanu (antrenor secund), Vasile Șleam (antrenor al portarilor) și Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

Au arbitrat: Dejan Juriša – Lučano Blašković și Zoran Vrabelj (toți din Croația).

Arbitru de rezervă: Kristijan Sminderovac (Croația).

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook (Mihai ANDREESCU)