După încheierea meciurilor etapei a XVIII-a a campionatului Ligii a II-a, Petrolul – echipa care a stat – va depinde numai de ea însăși pentru a rămâne pe loc de play-off! Trei victorii vor fi exact ceea ce trebuie în viitoarea luptă a accederii în L1!!

Dragos Trestioreanu -

După încheierea meciurilor etapei a XVIII-a a campionatului Ligii a II-a, Petrolul – echipa care a stat – va depinde numai de ea însăși pentru a rămâne pe loc de play-off! Trei victorii vor fi exact ceea ce trebuie în viitoarea luptă a accederii în L1!!

Odată cu victoria surprinzătoare de astăzi, 9 martie 2021, de pe arena Ion Oblemenco, a echipei CS Mioveni, aflată în afara locurilor de play-off, în dauna liderului la zi al ierarhiei Ligii a II-a, FC U 1948 Craiova, scor: 2-1, s-a încheiat și etapa a XVIII-a a sezonului regular. Una așteptată cu emoții de Petrolul Ploiești și suporterii săi, deoarece trupa „lupilor” a stat, din cauza retragerii din competiție a formației Turris-Oltul Turnu Măgurele. Din fericire, trupa pregătită de Viorel Moldovan, ajunsă pe locul al III-lea la capătul rundei cu numărul 17, a avut parte, o rundă mai târziu, de „indirecte” destul de favorabile, căzând numai pe ultimul loc de play-off, cel de-al șaselea. Chiar dacă mai există echipe cu același punctaj, 27, acestea sunt în afara pozițiilor de play-off, ploieștenii având cel mai bun golaveraj din campionat, ex-aequo cu FC U 1948 Craiova: +14. Iar cum criteriul golaverajului va prima la finalul celei dintâi faze a întrecerilor, cel de-acum, dacă va mai fi îmbunătățit, ba chiar și menținut, ar fi un mare avantaj când se va trage linie. Evident, în condițiile în care Petrolul va merge tot ceas, așa cum se spune, în 2021!

Cu siguranță că trei succese, două în deplasare, la Concordia Chiajna, joi, 11 martie, și la Universitatea Cluj, formații fără șanse la play-off, respectiv numai unele matematice, coroborate cu o victorie, intercalată, pe propriul teren, ar contribui la un start bun în ultima fază. Atunci când vor fi 10 meciuri de bifat. Din acest motiv, nu trebuie să existe gânduri de genul „cum-necum, să ne calificăm în play-off și mai vedem acolo”! Cu cât mai multe puncte la finele sezonului regular, cu atât mai bine pentru promovare! Important este că, dacă va trata cu maximă seriozitate așa-zisele trei viitoare „finale”, ca beneficiară acum a poziției a șasea, cum scriam mai sus, Petrolul va fi EXCLUSIV la mâna sa, în ceea ce privește calificarea în play-off. Dacă se va mulțumi însă cu puțin, speranțele de accedere între primele șase grupări din campionat și, apoi, de promovare în Liga 1 se vor micșora. Fapt care îi va dezamăgi foarte mult pe suporteri, sătuli să stea mai mult de trei sezoane în eșalonul secund!

Foto: www.fcpetrolul.ro