După „modelul Lucian Rădulescu”, Dan Capră negociază cu CSM închirierea la oră a arenei Ilie Oană

Dragos Trestioreanu -

La debutul acestei săptămâni, Daniel Capră (foto; www.ligalui adita.ro), patronul echipei de fotbal Petrolul, a făcut o vizită la sediul CSM Ploiești, de la sala Leonard Doroftei, pentru a discuta cu directorul interimar Cezar Stoichiciu despre modalitatea de închiriere a arenei Ilie Oană, în vederea meciului cu Viitorul Constanța și a celor din play-out, ce se vor desfășura în primul semestru al acestui an.

În urma acestei întrevederi, s-a convenit ca, la fel ca și la ultimele trei partide din 2015, atunci când Lucian Rădulescu a achitat contravaloarea unei chirii stabilite la oră, stadionul Ilie Oană să fie pus la dispoziția „lupilor” în condiții similare. Drept urmare, odată stabilit tariful orar, urmează ca SC FC Petrolul să opteze pentru perioada de timp necesară folosirii arenei, pentru care se va achita o anumită sumă de bani. Până la finele anului trecut, se plătea o chirie de circa 13.000 de euro/eveniment, la fostul administrator, Servicii Gospodărie Urbană Ploiești, una apreciată drept împovărătoare pentru clubul aflat în insolvență.

Cum directorul Cezar Stoichiciu a declarat în media locală, în câteva rânduri, că stadionul trebuie pus la dispoziția echipei fanion a municipiului, cu siguranță că părțile se vor înțelege și vor bate palma pentru un tarif care să le convină amândurora, unul ce va trebui aprobat de Consiliul Local Ploiești. În plus, Stoichiciu a mai declarat și că va face lobby, în fața consilierilor locali, pentru alocarea de fonduri necesare readucerii arenei Ilie Oană la starea la care a fost la inaugurarea ei, în toamna lui 2011, urmând a se face astfel înlocuirea gazonului, repararea instalației de degivrare, schimbarea unor becuri de la instalația de nocturnă și montarea unor scaune noi, în locul celor distruse.